Figures

En Víctor i na Maria, nascuts el 1986, actualment sols surten per Artés excepte per actes molt rellevants.
Aquests van ser els primers gegants construïts per en Toni Mujal i restaurats únicament per ell l’any 2016.
Recordar que en Víctor, als inicis, portava un pergamí a la mà dreta escrit en català antic que parlava sobre la vila d’Artés. Són uns gegants que no representen a ningú de la història del poble i van ser construïts sota la imaginació del constructor, volent representar uns reis. Els seus noms provenen dels patrons del municipi.

En Víctor té un pes de 55kg i una alçada de 4,20 metres

Na Maria té un pes de 48kg i una alçada de 4,10 metres

 

 

En Jordi i na Montserrat són del 1987, construïts pel Toni Mujal, des del dia del seu naixement són els encarregats de representar-nos arreu de Catalunya.
Recordar que na Montserrat, als inicis, portava un con al cap acompanyat d’un bel i en Jordi no portava barba.

També van ser construïts per la imaginació del mestre Cardoní i aquest cop donant una imatge d’uns personatges feudals. Els seus noms fan honor als patrons de Catalunya.

En Jordi té un pes de 40kg i una alçada de 3,80 metres

La Montserrat té un pes de 35kg i una alçada 3,75 metres

 

 

Els Nans; ells van ser i són part de l’entitat. Aquestes figures l’any 1987, per carnestoltes, van sortir a la llum formant part d’una comparseria, aquell dia van sortir més de 15 nans.
Aquell any, aquella comparsa guanyà el 1r premi i a causa de l’èxit que van tenir amb el públic i sobretot entre els més petits, alguns components d’aquella comparsa van decidir acompanyar i integrar-se a la Colla Gegantera per amenitzar més la festa.

Al cap de poc temps, els “propietaris” d’aquestes figures deixaren d’anar amb la Colla Gegantera i amb ells també els nans.
Per no perdre aquest element tant festiu, els qui van fabricar aquella disfressa ens van concedir fer unes rèpliques, fetes per ells mateixos. Així doncs, des de mitjans dels anys noranta que la colla tingué els seus propis nans.

Tenen un pes de 7kg aproximadament.