Músics

Al llarg de les més de tres dècades de gegants a la nostra vila, ens han acompanyat varis grups de música.
Començant per l’estrena l’any 1986, van contractar per l’ocasió als grallers de Cervera per acompanyar i amenitzar la festa dels amfitrions.

En el transcurs de l’any 1987, es van incorporar a la colla la “Banda Musical d’Artés”, acompanyant-nos a gairebé totes les sortides, tan a fora com al mateix municipi.
Destacar que en aquella època (anys 80-90) poques colles gaudien d’una banda musical.
L’any 1990, amb més de 40 colles, a la ciutat de Lleida, van rebre un bon reconeixement gràcies a l’ambient que portaven.

A principis dels anys noranta, aparegué la 1a colla de grallers, agafant el relleu a la Banda amb la torna visita, excepte per les festes locals (Fira i Festa Major) i en sortides més rellevants com Ciutat Gegantera, que ho feia la Banda Musical.
Aquests grallers es dissolen juntament amb la colla gegantera l’any 2000.
Ja amb la 2a colla gegantera al capdavant, els anys 2004 i 2005 la Banda Musical assistí a la cercavila de la Fira però aquell any 2005 arribà el punt final d’acompanyar els gegants a causa de l’avançada edat d’alguns membres.
Val a dir que durant uns pocs anys més van seguir actuant per la festa dels Tres Tombs però ja sobre d’una carrossa.

 

Aproximadament l’any 2004, neix l’entitat dels Grallers d’Artés, independentment de la Colla Gegantera.

Aquesta entitat composta per gent jove del municipi, crearen un repertori que donà un ventall de sortides i bolos per arreu de Catalunya, arribaren actuar a Carnestoltes, Tres Tombs, casaments, tota classe de fires, Festes Majors….
Això provocà que poques vegades els gegants es quedessin sense músics en alguna sortida.

Actualment, el municipi continua disposant d’aquesta entitat, més o menys amb el mateix rol que l’anterior però amb el personal completament renovat.

 

 

I per molts anys!!!