XXXIX Trobada de gegants – Vila de Moià

juliol 30, 2021 in Uncategorized

-Aquest proper dissabte 31 de juliol, la Vila de Moià, recupera la seva tradicional trobada de gegants, després d’un any sense celebrar-se degut a la COVID-19.

Enguany la Colla Gegantera de Moià, ha treballat per tal d’adaptar la trobada a la normativa actual. A continuació us mostrem el programa d’actes, i també els grups participants.

Lloc: Escola Josep Orriols i Roca.

-A les 18.30 de la tarda, obertura de les portes de l’escola.

-A les 19.00 de la tarda, arribada dels convidats:

 

Colles convidades:

  • Cantonigros
  • Cassà de la Selva
  • Cercs
  • Els K + Sonen de Balsareny
  • Molins de Rei
  • Torà
  • Moià

 

 

2.10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Mostra de balls de gegants. 

abril 28, 2021 in Uncategorized

Diumenge 2 de maig al finalitzar la darrera sessió. Tancament de l’aniversari celebrant la 8a. Trobada gegantera, aplaçada al 2021, a causa de la pandèmia.
A les 11.30 – Mostra de balls a la Plaça de la Mel.
A les 12.30- Mostra de balls a la Plaça de l’ Església.
Colles participants:
Avià
Puig-reig
Sant Joan de Vilatorrada
Santpedor
Balsareny – Els K + Sonen
Aforament limitat! Entrades disponibles properament a:

1. 10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Exposició – espectacle de gegantons simbòlics d’arreu de Catalunya.

abril 28, 2021 in Uncategorized

1. 10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Exposició – espectacle de gegantons simbòlics d’arreu de Catalunya. 
-Mig centenar de gegantons d’arreu de Catalunya arriben a Balsareny per quedar-s’hi, concretament des del 26 d’abril fins al 2 de maig, en motiu de la celebració dels 10 anys del Joan, el gegantó que homenatge a Mn. Joan Bajona, i la Mariona que representa a totes les dones que van fer créixer la indústria tèxtil a Balsareny. Un espectacle de 40 minuts que servirà per conèixer millor  tots els gegantons participants a la mostra.
-Colles participants:
-L’Arboç
.Arenys de Mar
.Avià
.Avinyó
.Badalona – La Faràndula
.Barcelona – Trinitat Vella
.Bellvís
.Caldes de Malavella
.l’Espluga de Francolí
.Lleida – Col•lectiu Cultural Cappont
.Manresa
.Manresa – Poble Nou
.Moià – Escola Pública Josep Orriols
.Navarcles
.Ripollet
.Sallent
.Sant Fruitós de Bages
.Sant Joan de Vilatorrada
.Sant Salvador de Guardiola
.Santpedor
.Súria – Poble Vell
.Terrassa
.Torà
.Vic
.Vic – Carrer de la Riera
.Balsareny – Els K + Sonen
Aforament limitat. Entrades a:

Festa Major de Balsareny – Sant Marc 2021

abril 21, 2021 in Uncategorized

-Balsareny podrà tornar a celebrar la Festa Major de Sant Marc, cal dir que l’any passat va ser un dels primers municipis que es va veure obligat a suspendre la Festa Major a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Enguany s’ha preparat un programa d’actes adaptat a les circumstàncies actuals. A continuació presentem els primers actes d’aquesta celebració.

-El Divendres 23 d’abril: A les 21 hores, a la Sala Sindicat, es realitzarà el pregó de Festa Major encapçalat pels gegantons Joan i Mariona, que enguany celebren els seus 10 anys. Per aquest motiu, la Colla gegantera Els K + Sonen, presentarà la renovació d’aquestes figures.

 

-El Diumenge 25 d’abril: A les 12 del migdia, després de la repicada de campanes, es realitzaran els balls tradicionals de Sant Marc amb la Cobla Principal de Terrassa, a la plaça de l’Església.

Cal dir que en aquest acte hi participaran les dues colles geganteres del municipi: La Colla de geganters de Balsareny, i la Colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny. Concretament ballaran els gegants Marc i Maria; els gegants Bernat de Peguera i Blanca de Bell-lloc; i els gegantons Joan i Mariona.

Cal dir que les dues activitats tenen un aforament limitat. Les entrades estan disponibles al web de l’Ajuntament de Balsareny.


Sallent homenatjarà al músic Jordi Fàbregas, el proper diumenge 25 d’abril, coincidint amb els actes de la Setmana Cultural 2021.

abril 19, 2021 in Uncategorized

Sallent homenatjarà al músic sallentí Jordi Fàbregas i Canadell, el proper diumenge 25 d’abril, dins dels actes programats per la Setmana Cultural 2021.

Jordi Fàbregas va morir a la ciutat de Barcelona el passat 21 de gener de 2021. Al llarg de la seva trajectòria, va divulgar i preservar la cultura popular catalana, sobretot en l’àmbit de la música d’arrel tradicional. Concretament Fàbregas és recordat per haver format part del grup musical El Pont d’Arcalís, així com també per haver dirigit els Ministrils del Camí Ral, entre múltiples facetes com a músic i compositor. Cal destacar que Fàbregas, sempre va reivindicar i recordar el seu poble, Sallent. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sallent juntament amb diverses entitats sallentines, han preparat un homenatge pòstum pel proper diumenge 25 d’abril de 2021.

Primerament, a les 11 del matí hi haurà un acte institucional amb la presència d’autoritats polítiques i culturals a la Fàbrica Vella. Després d’uns parlaments, s’inaugurarà una placa dedicada al Jordi Fàbregas al hall, i també es presentarà l’obra artística feta per en Quim Moya que donarà nom a la Sala 1 de la Fàbrica Vella, que passarà a dir-se “Sala Jordi Fàbregas”.

Seguidament a les 11.45 als voltants de la Torre del Gas, espai proper a la Fàbrica Vella, hi haurà una mostra de cultura popular en honor al Jordi tindrà lloc una mostra de cultura popular en honor al  Jordi, amb la presència dels Gegants i Nans de Sallent, el Gegants de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya (el Treball i na Cultura), Joana la Negra, El Maqui, l’esbart Vila de Sallent, l’esbart de Cabrianes, l’esbert de Cornet, els bastoners de Sallent, les Bruixes de Sallent i els Bandolers de Sallent.

Degut a les limitacions d’aforament, totes les entrades disponibles han estat exhaurides. Tot i això, des de les xarxes socials i diferents mitjans es farà ressó de l’homenatge a Jordi Fàbregas, compositor de diferents peces músicals de la imatgeria sallentina, i també del “Ball Nou” dels gegants de Catalunya.