Exposició de Gegants Solsona i La Baells

juliol 31, 2012 in Activitats, Notícies

Durant el mes de juliol, l’associació Ànim2 de Puig-reig, va organitzar una exposició de quadres bicolor sobre la Festa Major de Solsona, de la solsonina Lourdes Santamaria i també  figures de cartró-pedra de la mà del escultor berguedà Àlvar Ymbernon. A l’exposició s’hi podia trobar, com a peça destacada, els gegants de Cercs-la Baells, el cavaller Sant Jordi i la princesa Blancaflor.

El propassat dissabte, 28 de juliol, per tal de cloure l’exposició i acomiadar els quadres i els gegants, es va organitzar una festa de cultura popular a Puig-reig, amb la participació de colles geganteres, nans, grallers i bastoners. El grup Ànim2, per tal de fomentar la tradició catalana va cercar grups culturals per tal d’amenitzar la festa. Un grup de portadors de Cercs, van ser els encarregats de fer dansar els seus gegants, que actualment es troben inactius.  Esperem que amb aquesta sortida, el grup s’animi i ven aviat tornem a veure aquesta colla ben activa per carrers i places del nostre país.

Hi van participar les colles de:

  • Cercs – la Baells
  • Montmajor
  • Puig-reig
  • Sant Julià de Vilatorta