Sallent serà, 7a. Fira del Món Geganter 2013

octubre 23, 2012 in Activitats, Notícies

La Fira del Món Geganter, que el 2013 arribarà a la setena edició, se celebrarà a Sallent els dies 12 i 13 d’octubre del pròxim any. Així s’ha fet saber durant el transcurs de l’acte de proclamació de la Fira del 2013, que s’ha celebrat a Sant Feliu de Llobregat aquest diumenge al migdia, en el marc de l’edició d’enguany d’aquesta fira.

La candidatura sallentina, uns mesos abans va haver de passar un reconeixement de l’estat de les instal·lacions i espais que oferiria la vila per organitzar aquest esdeveniment d’àmbit nacional. Una comissió formada per membres de l’Agrupació van ser els encarregats de fer-ne la valoració acompanyats per membres del consistori i de la colla gegantera del municipi. La comissió finalment va decantar els seu vot a la població bagenca després de valorar 3 candidatures més.

La Fira, va ser creada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya l’any 2007, per tal de fomentar la participació i ser un punt de trobada pel coneixement, la formació i divulgació del món geganter i amb la finalitat de ser itinerant. La de Sallent, serà la primera que se celebrarà a les comarques centrals, doncs fins ara les últimes edicions s’han celebrat al Maresme, Gironès, Vallès, Montsià i Baix Llobregat.

Així doncs, durant el segon cap de setmana d’octubre, Sallent serà envaït per gegants, constructors d’imatgeria, llibreters, constructors de remolcs, empreses de marxandatge, luthiers, músics, espectacles, conferències, xerrades, exposicions, espais de participació… amb la finalitat de promoure i fer difusió de tot allò que envolta el món dels gegants.

Des de l’Ajuntament i la Colla de Gegants i Nans de Sallent, es vol que aquesta fira també serveixi per donar una forta embranzida als gegants sallentins i tornar a situar al mapa geganter la colla, que en el seu dia va ser la promotora de la creació de l’esmentada Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (es constituí a Sallent, l’any 1984) i tingué l’honor d’esdevenir 1a. Ciutat gegantera de Catalunya, l’any 85. En aquests propers mesos es començarà a treballar per posar fil i a l’agulla, en aquest esdeveniment nacional que farà que Sallent, torni a ser una vila gegant.