Montmajor, 16a. Trobada Bages-Berguedà ’13

maig 2, 2013 in Activitats, Notícies

Aquest dissabte dia 4 de Maig la petita població de Montmajor (Berguedà) acollirà la XVI Trobada Gegantera Comarcal Bages-Berguedà. Any rera any, s’ha anat celebrant en diverses poblacions del Bages- Berguedà i enguany, després d’11 anys sense celebrar-se en terres berguedanes, arriba a Montmajor.  El municipi de gairebé 400 habitants es veurà doblat per l’afluència de les 28 colles geganteres participants amb els seus geganters i grallers que faran que les xifres pugin a uns 60 gegants i 600 geganters.

La 16a. Trobada de Vocalia, s’emmarca dins els actes de celebració dels 25 anys de la colla gegantera del municipi, encapçalada pels seus gegants el Casanova i la Pubilla Xica, construïts pel mestre solsoní Manel Casserras i estrenats un 9 d’octubre de 1988. Tots dos gegants, representen personatges reals del poble. Per una banda en Ramon Riba i Puig, conegut amb el sobrenom de “Casanova” i que va ser un dels primers habitants a promoure el mercat setmanal que s’hi celebra els dimecres des de fa més de 80 anys, i per altra banda, la Concepció Torrens i Macià, coneguda popularment com a “Pubilla Xica” a causa de la seva escassa estatura.

El programa d’actes d’enguany serà el següent:

 • A partir de les 16:45h – Plantadadels gegants participants, al davant del Club Esportiu de Montmajor (Urbanització – Les Alzines)
 • A partir de les 18:00h –  Cercavilade gegants des del davant del Club Esportiu, fins a la Plaça del Mercat. En arribar a la plaça, ballada de les colles participants i tindrà lloc el tradicional intercanvi de bandes.
 • Per acabar, a la rotonda ( de davant de les piscines): Es ballarà el “Nocturn Blau” (Ball de les colles geganteres del Bages i el Berguedà)
 • A partir de les 21:00h – Sopar de colles geganteres al Local del Comú, entrega de records i fi de festa.

El programa d’actes també s’emmarca dins les Jornades Micològiques relacionades amb els bolets de primavera i les plantes medicinals.

En l’edició de la Trobada Bages-Berguedà 2013 s’espera la presència de 28 colles, una de les més altes d’edicions, provinents de:

 • Bages
  • Artés
  • Avinyó
  • Balsareny
  • Cardona
  • Cardona – La Coromina
  • Cardona – Planés i Bergús
  • Manresa
  • Manresa – Poble Nou
  • Manresa – Xup
  • Moià
  • Monistrol de Montserrat – Viserta
  • Navarcles
  • Navàs
  • el Pont de Vilomara
  • Sallent
  • Sant Fruitós de Bages
  • Sant Joan de Vilatorrada
  • Sant Vicenç de Castellet
  • Santpedor
  • Súria

 

 • Berguedà
  • l’Ametlla de Merola
  • Avià
  • Castellar del Riu – Espinalbet
  • Gironella
  • Puig-reig
  • Vilada
  • Montmajor

 

Colla convidada:

 • Solsonès
  • Guixers

 

Amb aquesta, ja seràn 16 les edicions de les nostres trobades comarcals, unes trobades que gairebé es venen celebrant ininterrompudament des de l’any 1996, les seus de les quals foren: Avinyó (1996), Navarcles (1997), Puig-reig (1999), Moià (2000), Gironella (2001), Avià (2002), Cardona (2003), Santpedor (2004), Artés (2006), Navàs (2007), Manresa (2008), Sant Vicenç de Castellet (2009), Manresa – Poble Nou (2010), Súria (2011), el Pont de Vilomara (2012) i a Montmajor (2013).

Per el 2014 us podem comunicar que la Trobada retornarà a la comarca del Bages amb dates per determinar, però amb una colla jova i amb empenta que la tirarà endavant.

Montmajor afronta un gran repte, celebrarem la comarcal a la població més petita però amb la concentració més gegant, gràcies a la bona feina continuada de la colla gegantera del municipi. Gaudim de la nostra celebració, de la nostra festa major, i que quedi ben palès que som una de les demarcacions amb més germanor del territori català.

Bona Trobada 2013!