Bellvís

Els Geganters i Grallers de Bellvís us hem de donar una bona notícia, una molt bona notícia, una notícia súper bona: aquest dissabte 2 de juliol hem celebrat la trobada gegantera al nostre poble. I això no passava des del dissabte 3 del mateix mes de l’any passat.

Alguns direu: però si només fa 1 any! Sí, però en 1 any la Colla Gegantera ha tingut temps d’anar a un munt de trobades a altres pobles, conèixer gent nova amb la que compartim la mateixa afició… i moltes coses més.

La cercavila va ser molt divertida i entretinguda. A les 7 de la tarda va començar la plantada, encara que a 2/4 ja havien arribat els gegants de les Borges Blanques, i quan faltava 1 minut per l’hora, van aparèixer els de Vilanova de Bellpuig.

Abans de començar la gresca, van anar arribant la resta de participants. Llavors vam fer anar el cap de cada colla a la taula de recepció, on els hi donàvem una bossa amb el cartell de la cercavila, un mapa de Bellvís, l’ordre de sortida i bastants caramels. També teníem un llibre de dedicatòries on signava un representant de cada grup i un àlbum de fotos de la trobada passada.

A ¾ de 8 van començar els parlaments. Després, vam anar presentant cada poble fent anar a l’escenari la geganta respectiva i, entre l’Alcalde de Bellvís, el President de la Colla Gegantera i el Cap de Colla sortint, els hi van posar una banda commemorativa de la diada.

Llavors ja vam poder anar per tota la vila ensenyant els gegants a tots els habitants mentre ballaven al ritme de les animades cançons.

La primera parada va ser al carrer Borràs, on vam descansar menjant una deliciosa coca casolana amb xocolata. Abans de continuar amb el trajecte, les colles de Navarcles i Torregrossa ens van fer una petita mostra dels seus balls.

Just arribar a la segona parada, els ulls de tots els geganters sense excepció es van dirigir cap a les taules plenes d’una suculenta, molt dolça i fresca síndria. Igual que a l’anterior parada, vam poder gaudir d’un ball de les colles de Vilanova de Bellpuig i Cervera, per agrair als voluntaris de les zones de descans la seva col·laboració desinteressada.

Quan vam tornar a ser a la Plaça Catalunya, el lloc de la plantada, vam fer el ball de conjunt i unes quantes cançons més. Després, vam començar a anar Passeig amunt, fins al Poliesportiu, on vam sopar molt a gust pa amb tomata i embotits, pollastre a l’ast, nectarina o préssec (es podia triar) i gelat de xocolata i vainilla. Al final, es va fer entrega a totes les colles d’uns records molt especials per als més petits: uns puzles del Tonet i la Sileta, els nostres gegants manotes.

Va ser un dia inoblidable, ja que, pensant en tota la feinada que havíem arribat a fer junts des de fa setmanes, totes les idees que se’ns acudia per millorar la festa,  i el contents i feliços que estaven els amics geganters que van venir, vaig arribar a la conclusió que, tot i sent de diferents pobles i ciutats, comarques i províncies, i tenint diferents ideologies i mentalitats, ens ho podem passar bé tots junts compartint amb els qui més estimem allò que més estimem:

LA FAL·LERA GEGANTERA!!!

A més, la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís volem donar les gràcies al Sebastià Sellart, per dur-nos el vi del Castell del Remei; al Jaume Pla, de SAT Sastre, per les nectarines i els préssecs; al Rogeli Moncasí per l’oli Del Tros Estant; al Txeco pels peus de fusta dels capgrossos i a tots els voluntaris del carrer Borràs i la plaça Gaudí.

 

Per veure el recull de fotos de la trobada gegantera, cliqueu AQUÍ.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Trobades geganteres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *