Ia Trobada Comarcal del Pla d’Urgell a Golmés

Neix la 1a. Trobada Gegantera i

Grallera a la comarca del Pla d’Urgell

Golmés, diumenge 5 d’agost de 2012

 

A iniciativa de les Colles Geganteres actuals de la Comarca del Pla d’Urgell: la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís, la Colla Gegantera de Miralcamp, els Geganters de l’Arreu de Mollerussa, els Grallers Els Descordats de Torregrossa i la Colla Gegantera La Guineu de Vilanova de Bellpuig, vam presentar al Consell Comarcal una proposta d’impulsar una trobada Gegantera cada any de forma itinerant pels diferents pobles del Pla, on no hi hagi colla gegantera activa o no tinguin gegants, i així poder dur i gaudir de les festes populars amb el veïns i veïnes de tot el Pla la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Tot va començar a l’agost del 2010. La Colla Gegantera de  Miralcamp  va convidar a les colles de la Comarca a  ser testimonis i padrins de bateig de seus flamants gegants Miqueló i Roseta. Recordem el dia com una gran FESTA ENTRE AMICS, i ens va agradar tant que allí mateix ens van començar a venir les primeres idees d’aquest projecte i vam posar fil a l’agulla. Va ser el tret de sortida i la incorporació de la colla com a nova agrupació activa dins del Pla.

I ja som cinc Colles!

La Colla Gegantera de Miralcamp va ser creada, doncs, l’any 2010.  La Colla L’Arreu de Mollerussa, l’any 2009. La Colla Els Descordats de Torregrossa començava l’any 2006.  La Colla Gegantera La Guineu de Vilanova de Bellpuig es va formar al setembre del 2003. Com veieu són entitats joves i amb nombrosa gent que tenen ganes de molta gresca. La més veterana de la contrada és la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís que l’any 2013 farà 20 anys de la seva fundació.

Amb aquest grup de gent és molt fàcil d’organitzar un esdeveniment com la 1a. Trobada Comarcal del Pla d’Urgell, i treballar per un objectiu comú: fomentar el món geganter i impulsar la creació de més colles a la nostra comarca.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats i festes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.