2a Trobada Comarcal al Palau d’Anglesola

El dissabte 1 de juny, la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís vam anar a la 2a Trobada Comarcal del Pla d’Urgell.

No sabeu què és la Trobada Comarcal? Doncs des del 2012, cada any els geganters de Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i nosaltres anem a un poble diferent del Pla d’Urgell que no tingui colla gegantera per ensenyar com n’és de divertit treure els teus gegantes i mostrar-los a gent d’altres pobles. A més, els convidem a les nostres Trobades Geganteres, on hi ha els gegants de tot arreu on hem anat aquell any.

Un dels objectius de les Trobades Geganteres és que, als pobles on s’hi faci, després tinguin ganes de començar una nova colla gegantera i preparar una Trobada, per anar a les cercaviles d’altres municipis. I la Trobada Comarcal de l’any passat va ser un èxit en aquest sentit perquè ara tenim una nova colla gegantera al Pla d’Urgell: la Colla el Gabatxet de Golmés!

Però a les Trobades Comarcals, els protagonistes no són només els gegants, sinó la cultura catalana en general. Per això, aquest any a Palau també vam ballar una sardana, balls de bastons i fins i tot vam fer un castell! Això sí, ningú va prendre mal.

També us volem recordar que el dissabte 6 de juliol se celebrarà la 20a Trobada Gegantera de Bellvís. Val a dir que 20 anys són molts, com també són molts els bons records que ens queden després de cada edició. Tots els que vingueu a gaudir de la festa hi podreu veure els gegants del Pla d’Urgell, de Pradell de Sió, Ponts i Oliana, a més dels capgrossos del col·legi Joaquim Palacín de Bellvís. I com a novetat, hem fet una campanya de micromecenatge, en què empreses del poble ens han ajudat fent aportacions econòmiques, cosa que agraïm per la confiança que tenen en la colla gegantera. També participem en el lip-dup per la Independència, igual que la resta d’associacions del poble. Bones vacances a tothom i esperem veure-us a la Trobada Gegantera!

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats i festes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.