Assemblea general 2015

COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BELLVÍS

ASSEMBLEA ANUAL      any 2015

 

El divendres 11 de desembre de 2015 a dos quarts de deu de la nit, la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís va celebrar l’assemblea anual de l’associació a la sala d’assajos de l’antic Aquari. En total hi van haver 22 persones assistents a la reunió.

Els temes tractats a la reunió van ser, per aquest ordre, l’aprovació de l’acta anterior, l’aprovació dels comptes de l’any 2015, el canvi de junta, les propostes de sortides per a l’any 2016 i, finalment, els precs i preguntes suggerits pels socis.

Aprovació de l’acta anterior

L’acta de l’assemblea anterior, corresponent al desembre de l’any 2013, va ser aprovada per unanimitat i sense debat previ.

Aprovació dels comptes de l’any 2015

En quant a l’estat dels comptes de l’any 2015, primer es va detallar la relació de totes les despeses i els ingressos registrats al llarg de l’any; tots els documents que ho justifiquen estan a l’abast dels socis i sòcies de l’entitat.

Les despeses s’emmarquen en les festes que la Colla Gegantera organitza aquí a Bellvís, com són la Trobada Gegantera i el bateig del Búfal de Bellvís per la Mare de Déu d’Agost; els ingressos provenen sobretot de les quotes dels socis, les actuacions geganteres, les empreses que patrocinen la Trobada Gegantera, la parada i el vermut dels Firals de Bellvís, la subvenció de l’Ajuntament i de la recaptació feta al bar de la Festa Major.

També es va anunciar la relació de factures que justifiquen la subvenció que rebem de l’Ajuntament i es va debatre sobre els costos de la Trobada Gegantera (sopar, obsequis, etc).

Resumint els comptes de la Colla Gegantera de l’any 2015, surt que:

  • Entrades: 10.709’80 €
  • Sortides: 5.210’87 €
  • Saldo a favor: 5.498’93 €
  • Diners en efectiu: 1.622’24 €
  • Diners al banc: 4.068’14 €
  • Saldo total: 5.690’38 €

Els comptes de l’any 2015 van ser aprovats per unanimitat.

Canvi de junta

El tema més tractat a l’assemblea va ser el canvi de junta. Tal com marquen els estatuts, cada cinc anys com a màxim s’ha de renovar la junta de l’entitat.

La junta sortint la formen el Jaume Ros (president), el Ramon Bonell (vicepresident), la Montse Minguella (tresorera), la Carme Monje (secretària), el Ruben Ferrera (vocal), el Ramon Solé (vocal), el Pere Baiges (vocal) i la Constància Llop (vocal).

La junta nova estarà formada pel Rúben Ferrera, el Jaume Pla, la Rosa Mateos, la Montse Baiges, l’Andreu Baiges, la Laia Baiges, el Paco Mèrida i el David Fabregat. El càrrec que ocuparà cadascú dins la nova junta es decidirà en una propera reunió.

També es va debatre, tot i que no hi estava directament relacionat, la figura de Cap de Colla, que actualment no té cap funció real dins l’entitat. Això també es tractarà més endavant en una altra reunió.

Propostes de sortides de l’any 2016

El quart tema tractat va ser les propostes de sortides per a l’any 2016. Per a la configuració del calendari de sortides s’ha de tindre en compte la quantitat de gent a la que es pot convidar a sopar per la Trobada Gegantera de Bellvís.

Les sortides obligades al 2016 són Miralcamp, Golmés, Vilanova de Bellpuig (no és segur que es faci), la Festa Major de Lleida (al maig, ens hi hem d’apuntar abans per internet), Pradell de Sió (a l’agost), Oliana (si no s’escau amb els Firals) i un barri de Lleida, que és possible que sigui Pardinyes.

Altres sortides proposades són una actuació a l’empresa Pàmies, a Masquefa (14 de maig), Ivars d’Urgell, Ponts (coincideix amb la Festa Major de Bellpuig), Les Borges Blanques (però no a la Trobada que organitza l’Ajuntament), el barri del Serrallo de Tarragona, a Solsona al 20è aniversari de la mort del Manel Casserres, algun poble del Priorat, la Vall d’Aran i a la platja.

Totes les sortides que fem dependran de que a Bellvís no hi hagi cap festa on participem, com són el Concert de Sant Jordi, la Trobada Gegantera (2 de juliol), la festa del Búfal de Bellvís (15 d’agost), la Festa Major de Bellvís i dels Arcs, la Marató de TV3, i altres que es programin més endavant.

Precs i preguntes

La reunió va acabar amb el debat de diversos temes d’interès que van proposar els socis i sòcies. Aquests temes van ser la data límit per la recollida dels carnets de socis, la loteria de Cap d’Any, contractar un professor de tambor, l’actuació a la Marató de TV3 i l’adquisició d’una furgoneta nova o un remolc per portar els gegants fora de Bellvís.

Cap d’aquests temes es van resoldre amb un acord, tot i que sí es va decidir continuar parlant-ne més endavant.

Socis

L’assemblea també va servir per fer un recompte del socis i sòcies que som a l’entitat. Actualment som 100 socis, dels quals 60 tenen 18 anys o més, 20 tenen entre 11 i 17 anys, només 1 entre 6 i 10 anys i 19 tenen menys de 6 anys.

Aquest 2015 han entrat a l’entitat 28 socis nous, i cap s’ha donat de baixa.

El preu de soci per a l’any 2016 continuarà sent el mateix que al 2015: 10€ els majors d’edat, 5€ qui tingui entre 11 i 17 anys i gratuït als menors d’11 anys.

Aquesta entrada ha esta publicada en Gegants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *