Els Firals de Bellvís – dissabte 30 al matí

Al matí, els grallers i timbalers de la Colla Gegantera de Bellvís, juntament amb els xanquers, hem acompanyat en cercavila el pregoner dels Firals, el Pau, a anunciar pel poble que començava la gran festa de Bellvís.

Altra vegada a la plaça, s’ha servit el Vermut dels Firals, que des de fa ja tres anys ofereix la Colla Gegantera.

Llavors ha estat el torn de les titelles, que han representat l’obra de teatre adequada al públic infantil, i amb divertides novetats per aquesta vintena edició, com és el protagonisme que ha adquirit el Búfal A.

Un cop acabada l’obra, la Colla Gegantera hem fet ballar els infants amb danses populars catalanes i d’arreu d’Europa. A més del ball estrella de totes les trobades geganteres, la Polca d’Ours (tradicional occitana), també hem fet la Fira (tradicional israeliana) i la sardana curta Aquells de la capa negra. El bat de sol que queia no ens ha permès seguir ballant; per celebrar la vintena edició també havíem preparat l’Esku Dantza (tradicional basca) i Joan del Riu (tradicional occitana).

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats i festes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *