El conte dels gegants de l’Espluga.

La història està escrita per l’historiador Antoni Carreras –impulsor de la Ruta- i les il·lustracions són d’Helena Rivero. Editat per l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, narra la història de Ponç Hug de Cervera i la seva esposa Beatriu, fundadors de l’Espluga l’any 1079, encarnats pels gegants que la vila va estrenar l’any 1947, i que representen dos nobles medievals.

Anunci Xarxes

La publicació del conte ‘El Caputxet’ forma part d’una trilogia que acabarà amb un tercer llibret sobre la història dels gegants neolítics Gorg i Spluc, i la seva família, a l’entorn de les Coves de l’Espluga. El primer llibret per pintar tots els personatges va ser un èxit de vendes –se’n van editar mig miler-. L’objectiu és promocionar els personatges de la cultura popular espluguina, que a l’hora narren la pròpia història de la població, i recaptar fons per estrenar, l’any 2017, els dos gegants neolítics que representaran els dos fills adolescents del Gorg i l’Spluc, germans del petit Blat, que porta la geganta en braços.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *