L’Espluga inicia la construcció de rèpliques dels capgrossos.

IMG_4231L’Ajuntament de l’Espluga i l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans han promogut la iniciativa

IMG_4232L’Espluga tindrà aquest estiu rèpliques dels 9 capgrossos històrics de la població, quatre dels quals compliran 70 anys d’antiguitat el 2017. L’objectiu és evitar el continuat deteriorament d’aquests elements festius de cultura popular i fer més còmode la tasca dels portadors actuals, tots adults, que han iniciat una nova etapa del grup de nans de l’Espluga.  El projecte va aprovar-se l’any passat, amb l’objectiu inicial de restaurar les figures antigues. El seu estat i el fet que estiguin elaborades amb cartró-pedra ha fet decantar la proposta cap a la construcció de noves rèpliques de resina i fibra de vidre. Des del mes de febrer l’artesà montblanquí Eugeni Tarragó treballa en l’elaboració de les rèpliques exactes que seran pintades totes amb la col·laboració que l’artesà espluguí Josep Maïllo s’ha brindat a fer amb l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans.

Més informació…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *