Els Grallers de l’Espluga reobren l’Escola de Gralla a noves inscripcions

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga reobrirà aquest curs l’escola de formació de gralla a noves inscripcions, després que el curs passat el mestre graller Oriol Olivé es fes càrrec de la formació del grup. En els últims anys les inscripcions estaven tancades fins que es poguessin ampliar places de formació a l’entitat, que vetlla per la cultura popular i la música tradicional a l’Espluga de Francolí.

En aquesta ocasió, els nous alumnes hauran de tenir més de 12 anys i també podran ser persones adultes. Les inscripcions i consultes es poden fer al correu electrònic dels Grallers de l’Espluga: grallersespluga@gmail.com.

Una tradició amb 150 anys d’història

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes dels 70 membres que té actualment l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans. L’entitat va aprovar la reobertura de l’escola de gralla en l’última Assemblea General Ordinària del 4 de novembre de 2017 després d’incorporar, el 2016, el nou professor Oriol Olivé pels actuals alumnes del grup.

Oriol Olivé, iniciant les classes a l’Escola de Gralla el 2016

L’entitat acompanya i fa ballar els elements del seguici popular oficial de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí com són els gegants Ponç Hug de Cervera i Beatriu vescomtessa de Bas, fundadors de l’Espluga; els gegants Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, i els 12 capgrossos que forma el grup de Nans de l’Espluga. Els actuals Grallers de l’Espluga van ser fundats per Josep Prats el 1992 –l’any passat es van celebrar els 25 anys, tot i que anteriorment hi havia hagut altres grups de grallers al municipi des dels 1863.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *