Rocafort de Queralt i Segur de Calafell reben els Gegants Neolítics de l’Espluga

Els municipis de Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, i Segur de Calafell, al Baix Penedès, han rebut en les últimes setmanes la visita de la família de Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí. La Colla Gegantera ha portat el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor fins les festes d’aquests dos pobles del Camp de Tarragona i el Penedès.

La Colla Gegantera de l’Espluga a Segur de Calafell, l’11 d’agost de 2018 (Foto: Fina Montserrat)

El dissabte 4 d’agost els Gegants Neolítics van participar a la cercavila de Festa Major de Rocafort de Queralt, que es va fer a la una del migdia pels carrers del municipi seguit d’una ballada a la plaça de l’Església. A més dels Gegants de l’Espluga també hi van participar les colles geganteres de Blancafort, Forès, les Borges Blanques i Montblanc acompanyats pel grup de grallers Sonagralla.

Finalment, aquest passat dissabte 11 d’agost la Colla Gegantera de l’Espluga va fer ballar gegants Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor al passeig marítim de Segur de Calafell, dins els actes de la Festa Major.  Va ser en el marc de la cercavila des del carrer del Duero fins el port de Segur de Calafell amb les colles geganteres de Valls, El Pont de Vilomara, Guissona, Calafell i l’Espluga de Francolí, amb la participació de la colla infantil de Diablons Mite’ls de Calafell.

Actuació a Vallclara

La propera actuació de la família neolítica de Gegants de l’Espluga serà el diumenge 26 d’agost al migdia, a la Festa Major de Vallclara. El municipi veí, a la Conca de Barberà, ha convidat els Gegants i els Grallers de l’Espluga com a prèvia a la celebració de la Missa en honor al patró del municipi i al vermut de Festa Major. Uns dies abans, el divendres 24 d’agost, també hi participaran els Diables de l’Espluga en el tradicional correfoc.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga a Rocafort de Queralt, el 4 d’agost de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *