Els Gegants Neolítics de l’Espluga, d’aniversari a Torredembarra

Els Gegants Neolítics de l’Espluga Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, van participar aquest dissabte 1 de setembre a la Trobada Gegantera en motiu del 60è aniversari dels gegants de Torredembarra Joan i Rosalia.

La Colla Gegantera i les alumnes de gralla amb els tambors, a la Festa Major de Torredembarra (Foto: Fina Montserrat)

Una festa que arrencava a les 6 de la tarda, amb la plantada dels gegants al carrer de Joan Güell, al costat de l’Església de Sant Pere Apòstol. A les 7 del vespre començava la cercavila des del lloc de la plantada fins a la Plaça de Mossèn Joaquim Boronat, amb la ballada conjunta i la tornada fins la Plaça del Castell.

Noves gralleres i tambors

L’actuació a Torredembarra va servir com a primera estrena de les noves gralleres alumnes de l’actual curs de l’Escola de Gralla de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, juntament amb els ja grallers Neus i Nil Rodríguez. Les noves alumnes s’aniran incorporant progressivament a l’acompanyament musical que els Grallers de l’Espluga fan dels Gegants i Nans de l’Espluga.

Sota mestratge d’Oriol Olivé, diverses membres de la Colla Gegantera estan aprenent la tècnica de la gralla per poder incorporar-se al grup de Grallers. En aquesta ocasió també van estar acompanyades de tambors i percussionistes de l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *