Escola de Gralla i Percussió

L’Escola de Gralla i Percussió de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga està dirigida actualment pel mestre graller Oriol Olivé. 

Iniciació a la gralla: a partir de 8 anys
Iniciació al timbal: a partir de 7 anys
Nivells d’iniciació, bàsic i mitjà per a joves i adults (sense límit d’edat)
Les classes del curs 2019-2019 començaran el mes d’octubre a la seu de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, al Piset del Casal de l’Espluga.
Les inscripcions del curs vigent van tancar-se el 27 de setembre de 2019, però pots reservar la teva plaça per un futur omplint el formulari on-line.

Una tradició amb 150 anys d’història

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes dels 70 membres que té actualment l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans. L’entitat va aprovar la reobertura de l’escola de gralla en l’Assemblea General Ordinària del 4 de novembre de 2017.

Un dels assajos de la gralla amb Magda Buldó i Josep Prats a l’anomenat ‘piset’ del Casal de l’Espluga, el 2005

L’entitat acompanya i fa ballar els elements del seguici popular oficial de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí com son els gegants Ponç Hug de Cervera i Beatriu vescomtessa de Bas, fundadors de l’Espluga; els gegants Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, i els 14 capgrossos que forma el grup de Nans de l’Espluga.

Els actuals Grallers de l’Espluga van ser fundats per Josep Prats el 1992, tot i que anteriorment hi havia hagut altres grups de grallers al municipi des dels 1863.