Escola de Gralla i Percussió

L’Escola de Gralla i Percussió de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga està gestionada des del curs 2019/2020 per l’Aula de Música Tradicional i Popular ‘El Tecler’

Iniciació a la gralla: a partir de 8 anys
Iniciació al timbal: a partir de 7 anys
Nivells d’iniciació, bàsic i mitjà per a joves i adults (sense límit d’edat)
Professorat: Oriol Olivé (Gralla), Borja Vendrell (Timbal)
Classes del curs 2019-2020 (des del 2 de novembre) a la seu de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, al Piset del Casal de l’Espluga.
Horari de classes: cada dissabte de 9h a 11h del matí (puntualment a la tarda de 16h a 19h)
Gralla o timbal iniciació (adults): dissabtes de 9 a 10h
Gralla o timbal iniciació (infants): dissabtes de 10 a 11h
MATRÍCULA 2019/2020: Descarrega el full de matrícula
Les inscripcions del curs vigent van tancar-se el 27 de setembre de 2019, però pots reservar la teva plaça per un futur omplint el formulari on-line.
Informa’t dels preus i tarifes a gegantsespluga@gmail.com

Una tradició amb 150 anys d’història

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes dels 70 membres que té actualment l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans. L’entitat va aprovar la reobertura de l’escola de gralla en l’Assemblea General Ordinària del 4 de novembre de 2017.

Un dels assajos de la gralla amb Magda Buldó i Josep Prats a l’anomenat ‘piset’ del Casal de l’Espluga, el 2005

L’entitat acompanya i fa ballar els elements del seguici popular oficial de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí com son els gegants Ponç Hug de Cervera i Beatriu vescomtessa de Bas, fundadors de l’Espluga; els gegants Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, i els 14 capgrossos que forma el grup de Nans de l’Espluga.

Els actuals Grallers de l’Espluga van ser fundats per Josep Prats el 1992, tot i que anteriorment hi havia hagut altres grups de grallers al municipi des dels 1863. Des del 2002 al 2013 l’Escola de Gralla va ser dirigida per Magda Buldó. El 2016 se’n va fer càrrec el mestre graller Oriol Olivé, i el 2019 va integrar-se dins l’Aula de Música Tradicional i Popular ‘El Tecler’ de Tarragona.