Escola de Gralla i Percussió

L’Escola de Gralla i Percussió de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, dirigida actualment pel mestre graller Oriol Olivé està oberta actualment a noves inscripcions. 

Els alumnes han de tenir més de 12 anys i també poden ser persones adultes. Les inscripcions i consultes es poden fer al correu electrònic dels Grallers de l’Espluga: grallersespluga@gmail.com

Una tradició amb 150 anys d’història

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes dels 70 membres que té actualment l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans. L’entitat va aprovar la reobertura de l’escola de gralla en l’Assemblea General Ordinària del 4 de novembre de 2017.

Un dels assajos de la gralla amb Magda Buldó i Josep Prats a l’anomenat ‘piset’ del Casal de l’Espluga, el 2005

L’entitat acompanya i fa ballar els elements del seguici popular oficial de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí com son els gegants Ponç Hug de Cervera i Beatriu vescomtessa de Bas, fundadors de l’Espluga; els gegants Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, i els 14 capgrossos que forma el grup de Nans de l’Espluga.

Els actuals Grallers de l’Espluga van ser fundats per Josep Prats el 1992, tot i que anteriorment hi havia hagut altres grups de grallers al municipi des dels 1863.