Andreu d’A. i Maria de V.

ANDREU D’ANCOSA I MARIA DE VILADEMÀGER

15194311568_f10f14e09b

Els nous gegants de la colla van ser estrenats l’any 2014 i construïts per Toni Mujal. Són unes noves figures que representen igual que els gegants Andreu i Maria uns bombers i són un homenatge a aquesta professió i sobretot a tots i a totes que han perdut la vida en acte de servei aquells/es que segueixen lluitant actualment.

El 27 de setembre de 2014 es van presentar aquestes figures en el transcurs de la tradicional Trobada de Gegants i Capgrossos de La Llacuna a on la colla va convidar al Cos de Bombers Voluntaris de La Llacuna i aquests van ser un dels protagonistes de la seva presentació.

3-dsc_0746Els noms d’Andreu i Maria provenen dels seus predecessors i els cognoms Ancosa i Vilademàger simbolitzen dos dels indrets més emblemàtics de La Llacuna, el Roure mil·lenari d’Ancosa i el Castell de Vilademàger. El motiu per el qual se’ls hi va posar un cognom va ser per diferenciar-los de les antigues figures de la població.

També cal mencionar que aquestes figures, els gegants bombers nous, simbolitzen una modernització i evolució dels seus predecessors, l’Andreu i la Maria, gegants bombers construïts al 1994.

Els seus vestits son repliques dels uniformes, de l’any 2014, del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya

L’Andreu d’Ancosa té una alçada de  3,57 metres i un pes de  55 Kg. I la Maria de Vilademàger té una alçada de 3,43 metres  i un pes de 40 kg.

dsc_0777L’Andreu d’Ancosa porta una mànega amb una llança a la seva ma esquerra i la Maria de Vilademàger porta una emissora a la seva ma dreta i una insígnia d’un grup cultural de la localitat de Murau (Àustria) simbolitzant l’amistat dels Geganters i Grallers de La Llacuna amb aquesta localitat austríaca.

Els padrins de l’Andreu d’Ancosa i de la Maria de Vilademàger van ser els Gegant de Poboleda, els gegants de Sant Joan de Mediona i el Cos de Bombers Voluntaris de La Llacuna.dsc_0723

Per altra banda, Andreu d’Ancosa i Maria de Vilademàger són padrins de les repliques dels Gegants de Masquefa.