Andreu i Maria

 

ANDREU I MARIA

Van ser les primeimg681res figures de gegants bomber de la població. Construïdes per l’Àlbar Ymvernon l’any 1994 i estrenades a la I Trobada de Gegants i Capgrossos de La Llacuna el 24 d’abril del mateix any

La colla va decidir que representessin un bomber i una bombera per que a la població hi ha un parc de Bombers Voluntaris degut a la gran quantitat de bosc que té el poble.

Els noms surten dels patrons del poble Santa Maria i Sant Andreu.

Aquestes figures a causa del seu ús han estat restaurades i per això al llarg de 20 anys han patit alguns petits canvis.img357-salou-94

Actualment és troben exposats a l’entrada del Parc de Bombers Voluntaris i en algunes ocasions surten, com les trobades de gegants de La Llacuna i altres esdeveniments que se’ls requereixi.

L’Andreu té una alçada de  3,47 metres i un pes de  50 Kg. I la Maria té una alçada de 3,23 metres i un pes de 45 kg.

L’Andreu porta una emissora a la seva ma dreta i l’escut del Cos de Bombers Voluntaris de Cartago (Costa Rica) al pit xv-trobada-de-gegants-de-la-llacuna-064simbolitzant l’amistat de la Colla amb aquesta i altres lo calitats d’aquest país centre-americà.

 

Els padrins de l’Andreu i de la Maria van ser els Gegadsc05503nts de Teià i de Badalona.

Per altra banda, l’Andreu i la Maria són padrins dels Gegants de Sant Joan de Mediona i del gegant “El Diablo” del CIAG.