Pura Vida

EN PURA VIDA

 

L’ultima i20141025_052621ncorporació a les figures de la colla va ser presentat l’any 2015 en el transcurs de la tradicional Trobada de Gegants i Cap grossos de La Llacuna. No obstant, l’estrena d’aquesta figura es va realitzar un any abans, l’octubre del 2014, a la localitat de Barva de Heredia (Costa Rica)

Construït per Miguel Moreira de Costa Rica va ser un regal per la visita de la colla l’any 2014 al país de Costa Rica i per les actuacions que allà es varen realitzar.

La figura representa també un bomber i la seva cara està inspirada amb l’actual cap de colla Ramon Pijuan.

Durant el viatge a Costa Rica un dels dies on els nostres geganter i grallers es trobaven dormint a la casa on passaven uns dels dies de l’intercanvi a la població de Barba de Heredia. Es van despertar a les 4 del matí amb el so d’una de les Orquestres “cimarronas costaricenses”  i amb el ball d’una dese20141030_004720na de gegantons “màscaras y payasos”, moment en que els van fer sortir de la casa. En aquell moment de darrera d’una casa va aparèixer en Pura Vida i on tots van quedar meravellats d’aquella sorpresa.

L’estructura va ser construïda amb ferro i totalment desmuntable per els components de la colla. Es va fer desmuntable per que així es pot transportar juntament amb la resta de figures amb el remolc de la colla.

En Pura Vida té una alçada de  3,50 metres i un pes de 40 Kg.

El Pura Vida porta Nuestra Señora de los Ángeles (Patrona de Costa Rica) a la seva ma esquerra i una banderola amb la fotografia de Tatiana Moreira (filla dels constructors Miguel i Auria Moreira i amiga nostra que va morir en un accident de cotxe) representant la voluntat de Tatiana per la construcció d’aquest gegant.

El padrí del Pura Vida va ser els Gegants de Sant Josep de Calassanç de Barcelona i el Gegantó dimoni “Ramonet” de La Llacuna.