Carnestoltes 2016

febrer 3, 2016 in General

El dissabte dia 6 de febrer del 2016 es va celebrar la tradicional rua de carnestoltes on la colla gegantera hi participava amb la organització del seguici del rei carnestoltes format per: xanquers, patges reials, i el rei carnestoltes.

Enguany com a novetat el gegant boig va participar a la cercavila lluint el seu nou barret d’arlequí realitzat per la modista Gemma Malé, un cop
acabada la rua amanida amb 10 kg de confeti, és va fer el ball del gegant boig i la lectura del pregó del rei carnestoltes dins del pavelló de basquet.

 

 

 

 

 

Com a novetat enguany el rei carnestoltes estrenava capa i barret, un tricorni de guàrdia-civil ja que el carnestoltes representa una autoritat ridícula…
També una setmana abans del carnaval va visitar les dues escoles públiques local el Damià Mateu i el Salvador Sanromà per tal de llegir als nens les consignes de com haurien d’anar vestits per a la següent setmana.

 

El dia 7 de febrer diumenge de carnaval com no podria ser d’altra manera a Llinars es va celebrar la tradicional ballada de gitanes que enguany celebrava el seu 25è aniversari. El seguici del ball de gitanes està format per el capità de cavall, els diablots, el vell i la vella, els nuvis, els balladors i les cambreres, però des d’aquest 2016 també inclouran a la comparsa en Rimbau i la Sibil·la, gegants de Llinars amb els seus nous vestit de balladors de gitanes.
Aquests vestits han estat confeccionats per ser utilitzats sols un cop l’any per la ballada de gitanes, pagats per l’Ajuntament de Llinars del Vallès  i confeccionats per Paqui Capellades a St. Vicens dels Horts.