Els Ibers tornaran a prendre vida a Llinars

juny 7, 2016 in General

Dos nous gegantons de temàtica Iber recordaran part de la història de la vila

 

El proper mes de setembre Llinars del Vallès estrenarà dos gegantons amb temàtica Iber en relació al poblat Iber que hi va haver a la serralada del Montnegre i el corredor al territori de Llinars del Vallès.

 

L’estrena d’aquests gegantons farà que els nens i nenes de la colla que els durà, la colla gegantera La Patufa de Llinars, sentin que tenen una tasca més a la colla i una responsabilitat. A més a més es comencin a familiaritzar en el simbolisme de portar una figura d’imatgeria que representa el seu poble.

 

Els dos gegantons seran construïts pel constructor terrassenc Jordi Grau al seu taller Drac Petit i els accessoris seran representatius dels ibers amb un toc infantil. El vestuari serà creat per la modista de Mataró, Gemma Malé. Seran d’alçades diferents perquè puguin ser portats per els nens i nenes de la colla de diferents edats  compreses entre els 4 i els 14 anys.

 

Es deixaran veure per primer cop a la seva inauguració durant la Festa Major 2016 del poble de Llinars que serà del 7 a l’11 de setembre. Posteriorment també sortiran a la X Fira del Món geganter 2016 de Llinars del Vallès els dies 17 i 18 de setembre.

 

Gegantons en marxa Gegantons en marxa