La Patufa

Any de construcció: entre 1974 i 1980

Construcció: membres del Casal Parroquial de Llinars

Propietari: Casal Parroquial (actual cessió a la Colla Gegantera La Patufa)

Punts d’aigua: 10

Dimensions aproximades: 8 m de llargada x 2 d’alçada i 1,90 d’amplada

La Patufa representa un drac femení d’aigua.

En el seu origen és portava entre dos portadors, llençava aigua sols per la boca i pols de talc per la cua, tenia unes ales que s’obrien i es tancaven i els ulls s’il·luminaven. Estava feta amb una estructura de fusta i tela de quadrats blancs i blaus, mes endavant lila amb tops grocs.

Més endavant, allà el 1990-1995, rep una restauració amb un canvi d’imatge, el cap és fa nou mes fi i femení, s’instal·la un sistema de rodes traccionades  per una bicicleta al seu interior, és a dir deixa de ser portada per dos portadors a les espatlles. El cos es recobreix d’espuma de poliuretà i deixa de tenir ales. Aquest cop els colors són verd al cos i rosa al cap. També deixa d’escopir pols de talc per la cua i sols llença aigua per 10 punts diferents de tot el cos.

Per motius desconeguts la Patufa queda en desús fins que l’any 2011 un grup de joves decideixen formar una nova entitat per ressuscitar la Patufa i la tradició gegantera a Llinars,  així doncs treballen tot l’estiu per deixar-la com nova però sense canviar-li l’aspecte. Aquella mateixa Festa Major és va presentar, durant el pregó del Casal Parroquial, la Patufa restaurada i la Colla Gegantera La Patufa.

 

Leave a Reply