Pirates i Premianencs, Sant Cristòfol, Premià de Mar (6 a 10 de juliol)

juny 29, 2012 in General

 


 

DIVENDRES 6 DE JULIOL

Anada al Pregó: 19,30h.- Des del Mercat de Sant Joan i des de la plaça de Romà Piera (La Lió): Anada al Pregó.El moment que des de fa un any tothom ha estat esperant: la Festa Major. Es l’hora de la nostra gran festa. Així, doncs, poseu-vos les vostres millors gales i apunteu-vos a la disbauxa pels carrers del nostre poble. Els tabalers petits i els xanquers us esperaran al Mercat de Sant Joan, i els que vulgueu anar amb els gegants Martí i Ester al ritme dels grallers, us heu de dirigir a la plaça Romà Piera (la Lió). Totes dues cercaviles arribaran puntualment per sentir el pregó!

Alerta premianenca:20,30h.- A la plaça de l’Ajuntament: Alerta Premianenca. Tothom cap a la platja que hi ha festa!! Els premianencs han muntat gresca a la voreta del mar. Ball, vi, i entrepà per sopar i per gaudir  amb els gegants l’Ester, en Martí, i els grallers. A la plaça de l’Ajuntament fem la crida i la convocatòria i després tots junts  i en cercavila cap a la platja del Bellamar!

Niu de pirates: 21,00h.- A l’espigó de Bellamar: Niu de pirates. Pirates… que sí que sí, que quan els gossos borden alguna cosa senten, i el que s’ha de sentir és que ens trobarem a l’espigó del Bellamar arran de mar. Veniu dissimuladament, però ben guapos i guarnits (sense lloros, ni ulls tapats, amb bombatxos i turbants!), si voleu desembarcar amb una antorxa. Pirates petits, heu d’anar acompanyats de pirates més grans. Aquest any, tornarem a guanyar!

Moros a la costa!: 22,00h.- A la platja de Bellamar: Moros a la costa! (El desembarcament).És aquell moment tan dolç i tan amarg. Depèn del bàndol des d’on ho visquis. Nervis, mirades, corredisses. Es veuen de fons els vaixells com s’apropen. Són ells. El so dels canons ho fan esfereïdor, de fons hi ha el crit de “Moros a la costa!”. Arriben a rem fins a la platja sota la batalla de focs d’artifici i, solemne i triomfador, l’Omar arriba a Premià de Mar. Podran fugir els premianencs? Trobaran l’Ester a la platja? En Martí serà valent? Sigui com sigui, la història es repeteix: Premià és pirata. Que soni l’himne!!!

El saqueig!:23,00h.- Des del carrer Sant Francesc: El Saqueig!Els pirates han guanyat però encara els queda feina per fer. Els premianencs no els ho posaran fàcil.  La resistència capitanejada pel gegant Martí a ritme dels tabalers de Premià i el suport dels trabucaires faran que la invasió al poble sigui costosa. Costosa però no impossible, perquè  l’Omar, els presoners, els grups de percussió que ja han desembarcat, faran força per arribar a la plaça de l’AjuntamentEls premianencs intentaran evitar l’avanç dels pirates amb diverses barricades, però els pirates respondran amb el saqueig d’algunes cases. Premianencs desperteu! El poble està alerta!

Assalt a l’Ajuntament: 23,30h.- A la plaça de l’Ajuntament: Assalt a l’Ajuntament! L’Omar vol hissar la bandera pirata a l’Ajuntament, serà el senyal definitiu, però abans es dirigirà al poble: sexe, festa i punxadiscos!!! Remenarà l’Ajuntament per dins, segur que hi troba algun tresor… i al final, el cremarà. Viure el moment de “Premianencs i premianenques, els pirates ja són aquí!!!!!” no té preu. Però compte, recordem a tothom que a la plaça de l’Ajuntament no hi cabem tots… hi haurà accés restringit per motius de seguretat. Amb l’Ajuntament socarrimat, anirem tots junts, gegants, capgrossos i gent, al ritme dels tabalers, saltant i ballant fins a la plaça dels Països Catalans.

Premià, ciutat pirata:00,00h.- A la plaça dels Països Catalans: Premià, ciutat pirata.Silenci a la plaça! els capgrossos premianencs cauran vençuts després del BALL DE L’ATAC contra els capgrossos pirates. Som a l’última resistència premianenca. Després, la invasió pirata a la plaça! Sortiran pirates de tot arreu, que faran festa i espectacle, per acabar escoltant  l’Omar, que dictarà la llei pirata per tots aquests dies. Apunteu-la bé, que multarem a tots aquells que no la portin a terme!

DISSABTE 7 DE JULIOL

La revolta premianenca: 18,00h.- Des de les plaçes Oriol Martorell  (premianencs) i dels Escacs (pirates): La Revolta Premianenca. Premianencs: com diu el nostre himne, “Premià no es compra ni es ven!”, i ens revoltem contra els bàrbars que ens han envaït! Per això volem tothom amb banderes premianenques a la gran cercavila  que encapçalen els dos gegants, l’Ester  i en  Martí, amb els capgrossos premianencs.Sortirem de la pl. Oriol Martorell cap a la pl. dels Països Catalans. Els pirates es reuniran a la pl. dels Escacs a les 18 h,  amb el  gegant Omar i els capgrossos pirates per anar a contraatacar. A la pl. dels Països Catalans hi haurà primer el Ball de la Revolta dels capgrossos, i tot seguit, la gran batalla de confeti!

DIUMENGE 8 DE JULIOL

La passejada: 18,30h.- Des de la plaça de la Sardana: La Passejada. És el moment en què totes les colles de cultura popular surten a lluir-se! La gran cercavila de l’any, amb tot el seguici de Premià: els gegants vells i els gegants nous amb els grallers, el Gafarró amb tabalers, els capgrossos, el ball de bastons i el ball de panderos. Sortiran des de la plaça de la Sardana, faran la seva volta ritual pels carrers de Premià i acabaran a la plaça dels Països Catalans, on faran els seus balls de lluïment.

 

Troba més informació a http://www.premiapirata.org/