XXII TROBADA DE GEGANTS DEL MARESME

novembre 6, 2012 in General

Per fi, després d’un any d’espera, arriba la festa gegantera per excel·lència del Maresme, la que congrega any rere any, des de 1991, a la majoria de gegants de la comarca. Es tracta de la Trobada de gegants del Maresme, que s’ha celebrat ininterrumpudament des que Sant Andreu de Llavaneres va decidir organitzar-ne la primera, ara farà 22 anys.

Com la majoria de comarques, la nostra també celebra la seva trobada. Aquesta però, té un alicient especial i és que a cada trobada s’escolleix una geganta, l’anomenada Pubilla. Aquesta geganta, i la colla, lluirà aquest títol durant un any i s’encarregarà d’organitzar la trobada comarcal i li passarà el relleu a una altra. Això, però, va ser fins l’any 2010 ja que l’any passat, es va començar el cicle dels Hereus. Va ser a Llavaneres on va sortir nomenat el primer gegant Hereu, en Busquets de Caldes d’Estrac i és per això, que el proper 11 de novembre, Caldetes acollirà aquesta festa, on s’hi escollirà el segon Hereu.

Enguany, es recupera el misteri de l’elecció. Tradicionalment, la Pubilla s’escollia mitjançant una votació el mateix dia de la trobada i així no es sabia qui era l’afortunada fins al mateix moment. A Caldes es recuperarà aquesta essència històrica de la votació i de l’elecció al moment.

Si esteu impacients per saber qui sortirà escollit, no t’ho pensis i vine!

HORARIS

A les 10 del matí, PLANTADA DE GEGANTS al Camí Ral
A 2/4 de 12 del matí, CERCAVILA DE GEGANTS fins al Parc de Can Muntanyà
A la 1 del migdia, REALITZACIÓ DE LA DANSA DEL MARESME I ELECCIÓ DEL 2n GEGANT HEREU DEL MARESME al Parc de Can Muntanyà
A 2/4 de 2 del migdia, FI DE FESTA al Parc de Can Muntanyà

Hi participaran els gegants d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Badalona, Badalona – Escola Jungfrau, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Dosrius, El Masnou, Mataró – Iluro, Mataró – Escola El Turó, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant P0l de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Coloma de Gramanet, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Cal destacar que enguany, la música de la Dansa del Maresme, serà interpretada pels Grallers Canyats de Mataró i que la coreografia estrena petits canvis. Com que fa molt que no la veieu, ja que només es balla un cop a l’any, aquí teniu la Dansa. Aquesta, pertany a la trobada celebrada a Badalona l’any 2010.