#sommaresmegegant

novembre 12, 2012 in General

Aquest és el nou lema de la Coordinadora de Geganters del Maresme! L’anomenada “Comarca del Bon rotllo”, en un intent de modernitzar-se presenta el seu “hastag” pròpi. “Hastag” o potser “lema”, però en tot cas ve a descriure el que som una mica i el que hem arribat a aconseguir.

Això no és casual i és que “#sommaresmegegant” neix com a resum del que va ser la 22a Trobada de Gegants del Maresme, celebrada a Caldes d’Estrac el passat 11 de novembre. Així doncs, 25 van ser les colles que visitaren Caldes d’Estrac. Gairebé totes les gegantes van lluir les seves respectives bandes històriques, tot i que alguna se la deixà. Però aquell matí tothom es preguntava qui seria el nou gegant Hereu del Maresme. Hi ha qui deia Arenys de Mar, hi ha qui deia Badalona, Palafolls o fins i tot Argentona. La veritat és que ningú ho sabia del cert ja que tot va anar amb votacions secretes.

L’arribada a Can Muntanyà va donar peu a la presentació de la nova Dansa del Maresme. El canvi va agradar més, o menys, però la nova versió va nèixer d’una necessitat concreta i coherent. En tot cas, la Dansa es feu tot sen una de les vegades que millor ha sortit tan coreograficament com musicalment.

Però la festa guardava una darrera sorpresa en l’elecció de l’Hereu del Maresme. El drac de Caldes, a ritme de batucada, va acabar escollint-lo. I fou, en Guillem de Palafolls! Tota una sorpresa, o no, per la colla de Palafolls i els geganters del Maresme. En tot cas la celebració va ser prou sonada amb ple de confeti per tota la plaça.