Sardanes i Gegants

març 28, 2013 in General

El proper diumenge 7 d’abril Arenys de Munt es vesteix de gala per celebrar les Festes del Remei. I és que enguany, la vila arenyenca celebra la primera Capital de la Sardana. Durant tot l’any es fan diversos actes per commemorar aquest fet.

Coincidint amb la celebració de la Festa Major, i com cada any, la colla gegantera local organitza la trobada de gegants, que enguany arriba a la vint-i-vuitena edició. Aquest cop, però, la diada agafarà un caire sardanístic, sent així, que es presentarà la primera sardana adaptada per gegants, amb coreografia d’Albert Abellán i Joan Casademunt. Aquesta sardana, tindrà la característica que serà ballada només per les colles maresmenques presents a l’acte, així com diversos balladors que dinamitzaran la dansa.

A més, aquest any, hi seran presents en Treball i na Cultura, gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que tant sols ofereixen el seu ball en ocasions molt especials. En aquest cas, seran portats pels geganters de Masquefa, actual Ciutat Gegantera de Catalunya.

La festa comptarà amb la participació dels gegants de: Arenys de Mar, Cornellà de Llobregat, el Masnou, Matadepera, Sant Vicenç de Montalt, el Prat de Llobregat, Alella, Sant Celoni, la Cellera de Ter, Santa Coloma de Queralt, Sant Boi de Llobregat, Pineda de Mar, Ribes de Freser, Tordera, Cervera, i els amfitrions d’Arenys de Munt.