La Trobada

La Trobada de Gegants de Masquefa és l’acte central de la Colla Gegantera. Encapçalada pels Gegants, Isidre i Magdalena, i els Gegantons, Pere Pau i Roser, vol esdevenir —any rere any— una mostra de Gegants representatius del territori; que permet acostar el fet geganter a cada racó de la Vila a través de les danses de les diferents figures convidades i dels amfitrions.

La primera trobada va tenir lloc l’any 1987: l’anomenada “Festa d’arribada, estrena i bateig dels Gegants de Masquefa”, en què es van presentar en societat l’Isidre i la Magdalena. D’aleshores ençà, s’ha celebrat anualment de manera ininterrompuda.

A partir de l’any 2017, la Colla Gegantera va apostar per reconvertir aquest acte en una mostra especial en la qual participessin, a més a més de les figures que ja estàvem acostumats a veure, d’altres que tinguessin trets característics o històries particulars; així doncs, hem pogut gaudit de les danses de figures centenàries, conjunts de Gegants i d’altres entremesos que feia molt que no sortien del seu poble o, fins i tot, figures que ni tan sols surten a ballar durant les seves festes.