LA FESTA

LA TROBADA DE GEGANTS DE MOIÀ:

El darrer dissabte de juliol a la tarda té lloc la Trobada de gegants de Moià,  on els gegants de Moià com amfitrions passejen pels carerrs de la vila al costat de moltes parelles d’arreu del país i de l’estranger, convidade expressament per l’ocasió.

La trobada de gegants es realitza des de l’any 1982 i s’ha mantingut interrompuda fins l’actualitat, amb l’excepeció de l’any 2020 que en motiu de la pandèmia del COVID19 es va anul·lar.

 

LES HAVANERES

El primer dissabte d’agost a la nit té lloc al Parc Muncipal la tradicional canta d’havaneres que es realitza a la zona del llac, on l’entitat prepara l’escenari dins del llac i que els gegants Reis presideixen des de principis dels anys 90.

Cada any es convida un grup d’havanera diferent i és per aquesta raó que per l’escenari del parc hi han passat molts grups d’havanreres de diferents punts de tot el territori català.

 

 

LA FESTA MAJOR DE LA VILA DE MOIÀ:

El dia 14, 15, 16 i 17 d’agost és la Festa Major de la Vila de Moià i els gegants participen als diferents esdeveniments que s’organitzen.

Cercavila de Festa Major de finals dels anys 80

El dia 14 a la tarda es realitza la Cercavila de vigília on els gegants es passejen pels carrers més cèntric anunciant l’arribada de la Festa Major al costat del Pollo Matapuçes, els capgrossos i els grallers. Durant la cercavila, es passa per davant de la residència municipal on els gegant dediquen una ballada a la gent més gran de la Vila.

 

El dia 15 d’agost al matí es porta a terma la cercavila de la Festa Major de l’Assumció de Maria, on conjuntament amb el Pollo Matapuçes, els bastoners, capgrossos i grallers té lloc la cercavila fins arribar davant de l’esglèsia coincidint amb la sortida d’Ofici, on té lloc la ballada de gegants i bastoners.

El dia 16 a la tarda, té lloc la mostra de cultura popular, on es realitza el ball de Veguers de Sant Joan, el ball de nans, la sardana d’exhibicó i valsos, i els geganters de de l’any 2017 porta a terme el Ball de Rams coreografiat amb les dues parelles de gegants Reis i Prehistòrics.

 

El 17 d’agost té lloc a Moià la Festa de l’Arbre Fruiter, a les 18:30 els gegants Reis presideixen la recepció a l’Ajuntament del President d’Honor de la festa que fa la signatura del llibre d’honor. Seguidament la comitiva d’Autoritats encapçelat pels Macers, els gegants i el Pollo es dirigeix a un punt determinat de la vila on es fa la plantada simbòlica d’un arbre. Seguidament la comitiva segueix fins al Parc Municipal on té lloc l’acte central de la Festa de l’Arbre Fruiter i d’homenatge a la vellesa.