DISSABTE 27 DE JULIOL

El dissabte 27 a partir de els 6 de la tarda a la Plaça Sant Sebastià començarem les activitats amb la plantada dels gegants de l’Escola Pia, Escola Josep Orriols i els Gegantons de Moià,  en el mateix moment que realitzarem diferents tallers infantils.

A les 7 de la tarda s’iniciarà la cercavila pels carrers mes cèntrics del poble on els gegants de les escoles i els nostres gegantons en seran els protagonistes.

Al arribar a la Plaça Sant Sebastià i després d’uns quants balls hi haurà un sopar popular organitzat pel Cau de Moià, concretament la unitat mes gran els “Trucs”. Una entitat mes que ha volgut col·laborar amb el 75è aniversari tot organitzant un sopar popular per tots els vilatans de Moià.

I a les 21.30  del vespre arribarà el plat mes fort del cap de setmana del Retorn Gegant, un espectacle de la cultura popular Moianesa que portarà per nom  “Moià Gegant” i que ens farà viure tots les festivitats de la nostra vila que vivim any rere any.

Així doncs, de forma excepcional podrem gaudir dels garrofins i les danses tradicionals de Sant Sebastià, dels Tres Tombs, els Armats, de la festa de la Cabra d’Or, la Festa Major i la festa de l’Arbre Fruiter…

i que un cop haurem redescobert les nostres tradicions, que són la raó de ser dels Moianesos, descobrirem la nova imatge dels gegants reis de Moià. Si voleu saber mes us convidem a que vingueu a veure l’espectacle.

Un cop haguem vist els gegants restaurats i amb la seva nova indumentària serà el moment d’estrenar-los i ho farem amb “La Cercavila del Fanalet”, una cercavila de llum, so i colors que farà dansar per primer cop els gegants amb la seva nova imatge.  Volem recuperar una tradició molt nostrada com és el ball del fanalet tot reconvertint-la en una cercavila dels gegants reis en que tot el poble de Moià els podrà acompanyar.