PROJECTE GEGANT

En motiu dels 75 anys dels gegants Ferran i Isabel, la colla gegantera proposa un PROJECTE GEGANT per tal de realitzar una restauració completa: estructura interna, pintura i vestits. Aquest projecte es va iniciar el passat dia 2 de juny de 2018 en motiu del Dia de l’associacionisme cultual, tot explicant als moianesos i moianeses tots els detalls del projecte, i ho vàren rebre amb molt bons ulls i amb ganes de poder col·laborar amb el projecte.
En aquesta recta final abans d’arribar al seu centenari és una necessitat poder arreglar totes les parts malmeses i desgastades degut al pas del temps. A principis del 2018 ja ens vàrem veure obligats a fer els dos braços nous del gegant i ens va fer replantejar la necessitat de iniciar un procés de restauració dels dos gegants.
De la mateixa manera, es portarà a terme la confeció d’uns nous cavallets (la part que sosté tot el pes dels gegants i per on el geganter el fa ballar) , mai se’ls hi ha canviat i per tant la fusta s’ha fet vella i es fa molt complicat de fer-los ballar ja que no són còmodes i estan deteriorats. És per això que és necessari que tinguin uns cavallets nous i adequats als temps actuals.
Fa 25 anys que els busts i mans no es pinten i les cares es veuen desgastades degut a que el sol ha fet perdre la qualitat de la pintura, així doncs també els hi caldrà que els hi fagin una passada de pinzell sempre respectant el policroma original que és molt bonic i elegant.
Una de les necessitats que es veu més, és canviar la seva roba, ja que les capes tenen 40 anys i els vestits en tenen 27.  I com a conseqüència de tots aquests anys de cercaviles fa que no llueixin com abans i també els hi convindria.
El Ferran i la Isabel s’han fet estimar per molts i estem segurs que ho continuaran fent, per això proposem que fagin un viatge llarg de gairebé un any fora de la Vila de Moià. No és que no els vulguem tenir a prop, sinó que els volem tenir més dignes que mai.
 
Però tot això com ho farem?
El dia 17 d’agost, després de la Festa de l’Arbre Fruiter, marxaràn de la Vila de Moià i estaràn tot l’any preparant-se per la tornada finals del juliol del 2019.
Aquest 2018 els pintaran i reforçaran l’estructura interna i a principis de 2019 i fins al juliol els hi faran els nous vestits.
Tot això valdrà molts diners, i per fer-ho possible es demanarà ajuda a la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Moià.  Però amb tota l’ajuda que podem rebre d’aquestes administracions no serà suficient, i per aixònecessitarem que sigueu els Moianesos i Moianeses i tothom qui ho vulgui els que ajudeu, en la mesura del possible, a fer realitat aquest projecte.
Per això la colla gegantera prepararà diverses campanyes de finançament: Una campanya de micromacenatge i un sorteig per Nadal. La campanya de micromacenatge la farem cap a finals d’aquest 2018 i cadascú que ho vulgui podrà fer un donatiu mitjançant una pàgina web. A canvi d’aquest donatiu rebran diferents recompenses.
Per estar al cas de tot el que anem fent, us proposem que us agregueu aquest telèfon 692 032 333 i envieu un missatge WhatsApp que hi digui: Restauració.
Des d’aquí us comunicarem tot el que fem sobre la restauració dels gegants, alhora que també ens podreu seguir per les xarxes socials.
 
Ara és a les nostres mans passar aquest somni a una realitat. Per sempre no hi ha res i el tren del temps no para, però tenim un desig i sabem que valdrà la pena. Recorrerem mil carreteres plegats i a poc a poc ens anirem fent gegants.
Moià sempre ha estat un poble que treballa per mantenir les seves tradicions i sabem que aquesta vegada tampoc fallarà!
Amb vosaltres farem el PROJECTE GEGANT!