Crònica de la 18 Trobada d’Ullastrell

març 10, 2013 in Cròniques

Primera sortida de la temporada 2013 a Ullastrell, on celebraven la seva 18 trobada. La veritat es que no hi ha hagut massa assistència, degut a feines, escapades de cap de setmana, recuperacions i altres motius que no venen al cas. La participació al final ha estat de 14 persones, 6 de les quals eren nens (físicament).

Amb tres cotxes hem fet camí cap a Ullastrell, i en arribar, tal com ens havien previngut, unes fortes ratxes de vent ens han donat la benvinguda. Al ser només dos portadors, i degut al vent, s’ha optat per treure només a la geganta Maria, acompanyada pel gegantonet Shrek, deixant al Tinet dins el remolc.

Un cop ben assegurades les figures, lligades a una farola pe evitar ensurts com el que ens va passar a Puig-reig fa tres anys, s’ha anat a esmorzar. Els nostres amfitrions ens han servit una generosa taula d’embotits produïts al poble, amb un pa cuit a la llenya d’allò més espectacular. Com era d’esperar ha sobrat força esmorzar, ja que inicialment es comptava que vindríem el doble, així que amb el permís d’Ullastrell s’ha guardat per un futur sopar al local.

Ja ben esmorzats, hem donat una volta per les paradetes de la fira que hi havia al casc antic del poble, i mentre els més petits guanyaven a la ruleta unes torretes d’enciam i faves per poder plantar, el grans fèiem el cafè per baixar l’esmorzar.

Amb les ratxes de vent encara emprenyant, s’ha començat la passejada pels carrers d’Ullastrell. Davant nostre anava la colla de Calafell, que només portava el seu gegant Jaume Jané amb el gegantó Miquelet, i com anaven justos de música, s’ha optat per ajuntar les dues colles, de manera que la nostra Maria ha canviat de parella en aquesta sortida, canviant en Tinet per en Jaume.

S’ha recorregut bona part de la població amb la passejada, anant d’una punta del poble a l’altre, i finalment s’ha acabat allà on havíem començat, a l’ajuntament, amb el públic de la fira creant un bon ambient. Es va decidir fer el ball final també conjuntament amb les dues colles, i els músics van interpretar la clàssica Mitjaval, que va quedar prou ben ballada per fer-se amb una parella mixta.

El record de la trobada van ser dues garnaldes com els capgrossos de la colla amfitriona. Una d’aquestes galetes va “desapareíxer” misteriosament abans d’arribar a Navarcles, i l’altre ha quedat força malmesa, i segurament correrà la mateixa sort que l’anterior, així que es va optar per fer una fotografia del record abans que desaparegui definitivament.

Com és habitual, trobareu un recull de fotos de la sortida a la secció de fotografies.