La 37a trobada de gegants de Navarcles escalfa motors amb canvi de recorregut

febrer 7, 2019 in Navarcles, Noticies

Queden pocs dies per la 37a trobada de gegants de Navarcles, que aquest 2019 es celebra el diumenge 17 de febrer al matí, dins dels actes de la Festa Major d’Hivern en honor al patró de poble, Sant Valentí.

Les colles convidades començaran ha arribar a partir de les 9:00 del matí a l’Escola Verda, plantant els seus gegants a la pista poliesportiva.

Al mateix recinte de l’escola es farà l’esmorzar geganter per tots els convidats, i aproximadament a les 11:15 del matí es realitzarà una de les activitats més característiques i exclusives de la nostra trobada, la sessió d’estiraments i escalfaments per tots els geganters.

A les 11:30 està previst iniciar la passejada amb la participació de les colles convidades. Aquest any, com ha novetat, s’ha escurçat el recorregut tradicional, no passant pel passeig de la riera ni part del casc antic. El nou recorregut passarà de la Font Vella a la plaça de cal Aguilar, pujant per la Baixada de les Fonts, i a partir d’aquí es continuarà fins la plaça Clavé i l’ajuntament, com ja és tradicional. El detall del recorregut i els espais és el següent:

A les 12:45 hores aproximadament s’arribarà a la plaça de la Vila, on plantaran totes les colles. A continuació es farà una petita mostra de balls de les colles convidades, i tancarà la mostra la colla de Navarcles, amb la masurca del Tio Bartolo, coreografia que es va estrenar en el concurs de balls de gegants d’Amer el passat octubre.

Un cop finalitzada la mostra de balls, es farà l’entrega de records a les colles i per acabar la trobada hi haurà una ballada conjunta de tots els gegants participants a la trobada.

Aquest anys també tenim com novetat un parell d’activitats que s’han realitzat les setmanes prèvies a la trobada. Per un banda s’ha organitzat el 1r concurs de dibuix geganter de Navarcles, amb la participació dels més petits, i que ha servit per dissenyar el cartell d’aquest any. Per una altre banda, s’han fet un parell de tallers de construcció de capgrossos i caretes de gegants, on s’ha comptat amb una alta participació de nenes i nens. Es podran veure les seves creacions el dia de la trobada, ja que acompanyaran als gegants de Navarcles en el cercavila.

Per acabar us indiquem les 19 colles que participaran a la 37a trobada de Navarcles:
Artés (Bages)
Avinyó (Bages)
Calaf (Anoia)
Caldes de Malavella (Selva)
Canet de Mar (Maresme)
Espinalbet (Berguedà)
Gironella (Berguedà)
Navarcles (Bages)
Puig-reig (Berguedà)
Sallent (Bages)
Sant Andreu de Llavaneres (Maresme)
Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)
Sant Fruitós de Bages (Bages)
Santa Maria d’Oló (Moianès)
Santpedor (Bages)
Sitges – La Vall (Garraf)
Súria – Poble Vell (Bages)
Vilassar de Dalt (Maresme)

Us esperem a tots per participar i gaudir de la fesa gegantera per excel·lència de Navarcles.