Records: 1a Trobada de Gegants de Navarcles, 15 d’agost de 1983

juny 4, 2020 in Navarcles, Noticies

Ens està tocant viure uns dies difícils i diferents, on hem de plantejar-nos de nou moltes coses. Tenim la incertesa de com podrem seguir amb les activitats del nostre estimat món geganter. De moment ja s’han suspès degut al COVID un munt de sortides planificades d’aquest any, i encara ningú sap ni quan ni com podrem reprendre les trobades.

Malgrat tot, i com sempre s’han de buscar les coses positives, aquestes setmanes molts hem aprofitat per ordenar i netejar, tant interior com exteriorment. I la colla de Navarcles no ha estat una excepció.

Hem tret la pols a material que teníem arraconat en les golfes (literalment), i s’han pogut recuperar petites joies que volem compartir amb tots vosaltres.

La primera que us volem mostrar és aquesta gravació realitzada per en Lluis Tarradelles, de Navarcles, de la 1a trobada de gegants de Navarcles. Es va celebrar el 15 d’agost de 1983, i van participar les colles de Alella, Avinyó, Cabrianes, Cardona, Manresa, Matadepera, Navarcles, Navàs, Pont de Vilomara, Premià de Mar, Puig-reig, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Sadurní d’Anoia, Valls de Torruella, Viladomiu Nou, Vilassar de Dalt.

Us demanem disculpes per la qualitat de les imatges, però tenint en compte que és un document històric que té quasi 40 anys, creiem que val molt la pena. També adjuntem el cartell d’aquella primera trobada.

Esperem que en breu puguem tornar a fer sortides amb els gegants. Mentrestant, anirem recuperant alguns documents històrics per recordar els nostres orígens.