Restauració i nou vestuari dels gegants

gener 23, 2022 in Navarcles, Noticies

En motiu del 40 aniversari dels nostres gegants, una de les accions que s’estan realitzant és la restauració dels gegants i la confecció d’un nou vestuari.

Per la restauració del Tinet i la Maria s’ha optat per l’obrador on van néixer fa 40 anys, l’històric taller Casserras de Solsona, on la constructora Sessa Casserras i Moreno està realitzant una excel•lent feina restaurant els gegants, eliminant les diverses capes de material i pintura que s’han realitzat en les reparacions d’aquests anys. El resultat serà tornar a tenir els gegants amb el seu aspecte original, tal com el mestre Manel Casserras i Boix, avi de la Sessa, va idear els nostres gegants fa 40 anys. La pictografia és a l’oli, i es basa en fotos recuperades de l’estrena dels gegants, gràcies a l’arxiu de la biblioteca Sant Valentí de Navarcles.

Addicionalment, i per tal de completar la seva restauració, s’està confeccionant un nou vestuari pel Tinet i la Maria, intentant respectar al màxim el disseny i colors originals. Aquesta tasca l’ha realitzat la modista Dolors Caballero, de Navarcles, emulant a les modistes del poble que van elaborar els vestits originals dels nostres gegants.

El resultat de tota aquesta feina es podrà veure ben aviat, per la trobada del diumenge 13 de febrer al matí, on es celebrarà el 40 aniversari dels gegants.

Comptem amb tots vosaltres per acompanyar-nos.