Publicacions sobre Oliana a la revista Gegants núm. 123

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Falcons de Piera

L’any que ve, a la nostra trobada gegantera, ens hi acompanyarà un grup no geganter, com ja ho va fer fa uns anys el Grup de Bastoners i Danses Populars de Peramola. Aquest 2019, però, el grup vindrà de més lluny, i seran els Falcons de Piera!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Resum d’activitats del 2018

Us deixem amb tots els llocs i actes als quals hem assistit aquest 2018:

 

Data

Població

Horari

Maig
6/5/2018 Cercavila a Oliana per a l’agermanament amb Oliena (LL) Diumenge matí
13/5/2018 Circuit de Catalunya – Mundial F1 (BCN) Diumenge matí
19/5/2018 Mollerussa (LL) Dissabte tarda
20/5/2018 Balaguer (LL) Diumenge matí
27/5/2018 Tamborinada – Parc de la Ciutadella (BCN) Diumenge tot el dia
Juny
2/6/2018 Agramunt (LL) Dissabte tarda
17/6/2018 St. Climent de Llobr. – Ciutat Gegantera 2018 (BCN) Diumenge matí
25/6/2018 Anada a Washington (USA) Dilluns
30/6/2018 Torregrossa (LL) Dissabte tarda
Juliol
7/7/2018 Bellvís (LL) – Anul·lada Dissabte tarda
10/7/2018 Tornada de Washington (USA) Dimarts
21/7/2018 Pradell de Sió (LL) – Anul·lada Dissabte tarda
28/7/2018 Perpinyà – DAP2018 (FRA) Dissabte
Agost
4/8/2018 Oliana – XXVIII Trobada Gegantera (LL) Dissabte tarda
4/8/2018 Oliana – Cercavila de l’alba (LL) Dissabte nit
12/8/2018 Tragó de Segre (LL) Diumenge migdia
Setembre
1/9/2018 Torà (LL) Dissabte tarda
7/9/2018-11/9/2018 Oliena (ITA) 5 dies
15/9/2018 Ponts (LL) Dissabte tarda
22/9/2018 Cervera (LL) Dissabte tarda
23/9/2018 Calella (BCN) Diumenge matí
Octubre
7/10/2018 Amer – II Concurs Nacional de Balls de Gegants (GI) Diumenge matí
Novembre
1/11/2018 Oliana – Fira de Tots Sants (LL) Dijous migdia
25/11/2018 Montblanc – 1a Gala de l’Any d’ADIFOLK (TA) Diumenge tarda
30/11/2018 Valls – Pregó de la Festa Major de la Colla Joves Xiquets de Valls (TA) Divendres nit

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bones festes a tutti!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pregoners de Festa Major!

Aquest divendres hem estat convidats a la Festa Major de la Colla Castellera Joves Xiquets de Valls. És un honor per a nosaltres poder assistir-hi, arran dels forts vincles establerts durant les dues setmanes que vam compartir a Washington. Us deixem amb una foto dels pregoners amb alguns representants de la colla vallenca. Esperem que el pregó sigui ben amè, divertit i del seu grat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Premi al Grup (folklòric) de l’Any 2018 atorgat per ADIFOLK

El proppassat diumenge 25 de novembre, dos membres de la colla van assistir a la 1a Gala de l’Any d’ADIFOLK, atès que havíem estat nominats com a millor colla gegantera de l’any i, per tant, érem finalistes i candidats al Premi al Grup (folklòric) de l’Any. La nostra sorpresa va ser quan el nom dels Geganters d’Oliana va sonar a la sala en el moment d’anunciar el guanyador del guardó. Com ja es va dir a la Gala, estem molt contents d’haver pogut aconseguir aquesta fita després de tot l’esforç fet durant l’any. No obstant això, la resta de grups finalistes i molts altres grups del món geganter també haurien estat mereixedors d’aquest guardó, així que volem compartir amb ells totes les felicitacions que ens han arribat, perquè el mèrit és de tots.

D’altra banda, també volem agrair a tots els membres de la colla la implicació que han tingut durant tot l’any. Sense ells, res d’això no hauria estat possible. Adjuntem un vídeo i una foto de l’acte. Visca Oliana, visca els geganters i visca Catalunya lliure!

http://www.radioseu.cat/noticies/els-geganters-i-grallers-doliana-obtenen-el-premi-al-grup-de-lany-dels-premis-adifolk-2018

https://tarragonadigital.com/amp/conca-de-barbera/adifolk-premia-lluis-puig

https://www.tornaveu.cat/reportatge/4285/la-1a-gala-de-lany-dadifolk-proclama-copenhaguen-com-a-seu-del-32e-aplec-internacional

http://www.radiomontblanc.cat/node/2337

La primera Gala d’Adifolk concentra la cultura popular catalana a Montblanc

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Records de Washington

Us deixem amb un vídeo d’una de les cercaviles que vam fer al National Mall de Washington juntament amb altres entitats.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bones notícies per al món geganter!

Reneix la Casa Ingenio, bressol de tants i tants gegants del nostre país, entre els quals els nostres Andreu i Àngels. Llarga vida a El Ingenio en aquest nou camí que emprenen!

https://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20181113/452873945527/el-ingenio-tienda-cabezudos-gigantes-rauric-barcelona.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_medium=social&utm_source=whatsapp

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diversos mitjans es fan ressò del premi aconseguit a Amer

 

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/27516/colla/gegantera/oliana/guanya
/segon/premi/concurs/nacional/balls/gegants

https://www.viurealspirineus.cat/articulo/cultura/oliana-poble-petit-segon-premi-nacional-gegant/20181009103641012483.html

http://www.radioseu.cat/noticies/el-grup-de-geganters-i-grallers-doliana-segon-premi-del-ii-concurs-nacional-de-ball-de-gegants

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Oliana: un poble petit, un segon premi nacional gegant

El proppassat diumenge 7 d’octubre, el Grup de Geganters i Grallers d’Oliana, una de les dues colles geganteres encara actives a la comarca de l’Alt Urgell juntament amb la de la Seu, va guanyar el 2n premi al II Concurs Nacional de Balls de Gegants. Va quedar-se a només una dècima pràcticament de la colla guanyadora, Badalona, i la va seguir la colla del barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

El certamen, que va celebrar-se a la vila d’Amer, estava organitzat per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i tenia com a objectiu principal premiar aquelles colles que interpretessin el millor ball de gegants. Es valorava des de l’estètica i estructura dels gegants als passos, coreografia i escaiença del ball amb les figures i, fins i tot, la qualitat de la partitura i de la seva interpretació. Hi van participar fins a 7 colles de les diverses demarcacions; Oliana, l’única representant de la província de Lleida i del Pirineu. La resta de participants van ser Badalona, el Barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Farners, La Cellera de Ter, Navarcles i Santa Coloma de Cervelló.

Oliana va interpretar el ball amb els seus gegants més antics, l’Àngels i l’Andreu, figures de reis que representen els patrons de la vila. La música, interpretada per Els Taverners, i la coreografia del ball, La campaneria, van ser creats per membres del grup, i amb aquest segon premi es va culminar el reconeixement d’una trajectòria de creació pròpia que s’havia iniciat el 2016 amb l’accèssit de música aconseguit al I Concurs Nacional. Que per molts anys la colla pugui seguir amb aquesta tònica i continuar duent el nom del la vila i del territori tan amunt.

Publicat a Viurealspirineus i NacióSolsona

Publicat dins de General | Deixa un comentari