1a trobada de l’any: Torregrossa

Hola a tots!

Després d’una temporada de descans, tornem a començar la temporada. 1a trobada de l’any a Torregrossa! Gràcies a la piscina, a una lleugera baixada de les temperatures i a un endarreriment de l’horari, la trobada es va fer ben amena i la vam gaudir molt.

Dissabte que ve serem a Bellvís, a celebrar els 25 anys d’en Pere i l’Ermesenda.

No hi falteu!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Accèssit al Premi Web per a Projectes de Cultura

iWith.org logo

Com cada any, la Fundació iWith.org, que dedica esforços en recursos amb la missió d’ajudar al Tercer i el quart sector en l’aprofitament de les oportunitats que ofereix Internet, convoca els Premis Web per a Projectes de Cultura.

El premi consisteix en la creació d’una pàgina web moderna, de disseny i identificativa per al projecte guanyador, així com formació d’administradors, suport a usuaris i acompanyament al projecte. Tot això amb els costos assumits per iWith.org fins a l’any 2022.

Aquesta convocatòria està oberta a qualsevol ONG o entitat social que es dediqui a activitats culturals / educatives en benefici d’una determinada comunitat.

Font: https://www.irmu.org/news/2310

Si bé la colla no ha estat la guanyadora del Premi, en reconeixement de l’impacte social del projecte presentat se’ns ha concedit aquest accèssit, tot un honor per a la colla, i que garanteix el finançament dels següents ítems en un 50% fins al 2022:

  • Allotjament
  • Disseny
  • Programació
  • Formació d’administradors
  • Eines de comunicació web com ara newsletters, esdeveniments o servei de notes de premsa
  • Suport a usuaris
  • Acompanyament al projecte

Ara només ens caldrà trobar la resta del finançament, i emprendrem aquest projecte web conjuntament amb el Col·legi Sant Jordi per enfocar-lo als més petits i treure’n el màxim profit possible!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estrena del capgròs del Col·legi Sant Jordi

23 d’abril, diada del llibre de la rosa, diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, però també del Col·legi Sant Jordi d’Oliana. És el dia de la festa de l’escola, i enguany els Geganters i hem tingut un paper, una participació, especial. Al juliol del 2018, des de la colla vam proposar a la direcció del centre d’establir una col·laboració amb la nostra entitat, a fi de difondre i promoure la cultura gegantera entre els més petits. Des del Sant Jordi han fet una feinada espectacular dins del centre i a les aules, i tot això ha culminat amb l’acte d’aquest 23 d’abril. El Junset i la Flor, el Drac i el Catalanet hi han estat presents. La cirereta del pastís, però, ha estat l’estrena del capgròs de l’escola, un capgròs mig noi de pell fosca i mig noia amb trena rossa. El constructor, Pau Reig, l’ha fet a partir d’un dibuix de Cristina Floruc, guanyador del concurs “Pinta el teu capgròs”, una de les moltes activitats que s’han organitzat des del centre. El seu nom sortirà elegit d’un sorteig popular obert a la comunitat escolar. No trigarem gaire a saber com es diu, però aquí us en deixem alguna fotografia perquè sapigueu com és. Tant de bo aquests llaços amb l’escola puguin seguir forts i duradors, ja que per a nosaltres ha estat una experiència ben enriquidora. Visca el Sant Jordi i els Geganters d’Oliana! I benvinguda!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Assemblea General de l’ACGC

Avui ha tingut lloc a Sant Climent de Llobregat l’Assemblea General de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, la qual té lloc un cop l’any i hi poden assistir totes les colles sòcies de la federació. Tot i haver-hi poques colles representades, s’han comentat moltes coses diverses sobre el món geganter. Davant la intenció de la federació de repetir els seminaris a Barcelona i Girona, des de la nostra colla s’ha comentat que estaria bé que les seus estiguessin repartides per tot el territori català. S’ha comentat que ja es va fer l’any passat i hi va haver poca participació de les colles de la província. És cert, però si se centralitza tot a Barcelona (igual que l’estat fa amb Madrid i tant ens en queixem), no és que ni participin poques, és que no acabarà participant-n’hi cap, més que res per una qüestió de desplaçaments que sempre han de fer els mateixos. Us deixem a sota algunes imatges de la jornada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Revista núm. 124

Aquest nou número de la revista Gegants torna a tenir un article en el qual apareix la colla d’Oliana; és el que es refereix als seminaris de música, un dels quals va tenir lloc a casa nostra. Us en deixem la imatge escanejada a continuació.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Publicacions sobre Oliana a la revista Gegants núm. 123

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Falcons de Piera

L’any que ve, a la nostra trobada gegantera, ens hi acompanyarà un grup no geganter, com ja ho va fer fa uns anys el Grup de Bastoners i Danses Populars de Peramola. Aquest 2019, però, el grup vindrà de més lluny, i seran els Falcons de Piera!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Resum d’activitats del 2018

Us deixem amb tots els llocs i actes als quals hem assistit aquest 2018:

 

Data

Població

Horari

Maig
6/5/2018 Cercavila a Oliana per a l’agermanament amb Oliena (LL) Diumenge matí
13/5/2018 Circuit de Catalunya – Mundial F1 (BCN) Diumenge matí
19/5/2018 Mollerussa (LL) Dissabte tarda
20/5/2018 Balaguer (LL) Diumenge matí
27/5/2018 Tamborinada – Parc de la Ciutadella (BCN) Diumenge tot el dia
Juny
2/6/2018 Agramunt (LL) Dissabte tarda
17/6/2018 St. Climent de Llobr. – Ciutat Gegantera 2018 (BCN) Diumenge matí
25/6/2018 Anada a Washington (USA) Dilluns
30/6/2018 Torregrossa (LL) Dissabte tarda
Juliol
7/7/2018 Bellvís (LL) – Anul·lada Dissabte tarda
10/7/2018 Tornada de Washington (USA) Dimarts
21/7/2018 Pradell de Sió (LL) – Anul·lada Dissabte tarda
28/7/2018 Perpinyà – DAP2018 (FRA) Dissabte
Agost
4/8/2018 Oliana – XXVIII Trobada Gegantera (LL) Dissabte tarda
4/8/2018 Oliana – Cercavila de l’alba (LL) Dissabte nit
12/8/2018 Tragó de Segre (LL) Diumenge migdia
Setembre
1/9/2018 Torà (LL) Dissabte tarda
7/9/2018-11/9/2018 Oliena (ITA) 5 dies
15/9/2018 Ponts (LL) Dissabte tarda
22/9/2018 Cervera (LL) Dissabte tarda
23/9/2018 Calella (BCN) Diumenge matí
Octubre
7/10/2018 Amer – II Concurs Nacional de Balls de Gegants (GI) Diumenge matí
Novembre
1/11/2018 Oliana – Fira de Tots Sants (LL) Dijous migdia
25/11/2018 Montblanc – 1a Gala de l’Any d’ADIFOLK (TA) Diumenge tarda
30/11/2018 Valls – Pregó de la Festa Major de la Colla Joves Xiquets de Valls (TA) Divendres nit

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bones festes a tutti!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pregoners de Festa Major!

Aquest divendres hem estat convidats a la Festa Major de la Colla Castellera Joves Xiquets de Valls. És un honor per a nosaltres poder assistir-hi, arran dels forts vincles establerts durant les dues setmanes que vam compartir a Washington. Us deixem amb una foto dels pregoners amb alguns representants de la colla vallenca. Esperem que el pregó sigui ben amè, divertit i del seu grat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari