Ax-Les-Thermes (Valls d’Ax)

Des de l´autocar i tornant cap a casa, hom fa una reflexió de com han estat aquests dies en terres franceses, han estat tres dies de molt més que gegants, han estat dies de compartir esmorzar, dinars i sopars, hem compartit excursions, xerrades, piscina i sobretot hem ensenyat part de la nostre cultura al país veí.
La primera estada de la colla  fora de l´estat ens ha sorprès per la gran rebuda que hem tingut per la gent de vall d´Ax i sobretot per l’agermanament Palafolls que en tot moment han estat mirant pels nostres interessos i tenint cura de nosaltres.
Les diferents actuacions de la colla tant la de divendres com la de dissabte, amb tota la imatgeria de la colla, varen captivar un públic el qual mai havia vist figures d´ aquesta magnitud ballant i circulant pels carrerons i places de la vila, i van fer les delícies de petits i dels grans. Tot això no va ser gratuït, la feina de tots els membres de la colla va ser molt dura. Fer una cercavila com ha única colla exigeix molt de tots perquè aquesta no sigui avorrida i és faci pesada. Les dues cercaviles molt lluny d´aquest fet foren dinàmiques, alegres i en molts moments explosives, proba del bon ambient que respirava la nostre colla. La feina feta pels músics, els portadors dels gegants així com la mainada comencen ha ajudar i oferint-se per portar els gegantons varen contribuir a l´ èxit de la mateixa.
Vull destacar la feina, millor dit l’entusiasme de tots amb els balls de gegants i gegantons alhora que també les ganes amb els balls sense cap presència de la imatgeria de la colla, que varen arrencar tants aplaudiment per part del públic present.
Però s´ ens dubte allò  que identifica a la nostre colla és la facilitat per fer de qualsevol acte una celebració plena de bons sentiments i cordialitat, en refereixo en l´ últim acte que varem fer a Vall d´ Ax que va englobar  la essència de la colla en el seu estat més pur, uns regals un records fets amb les nostres mans amb el mocador geganter que diu tant de la nostre colla i del món geganter
Aquestes petites vacances de la colla, han servit per poder establir i sobretot reforçar vincles d´ amistat entre tots nosaltres i  ensenyar-nos ha treballar plegats per una fita conjunta, així com aprendre a passar-nos-ho bé amb tot allò que tenim al voltant.
Les figures de la colla gegantera han viatjat de Ulldecona fins a la Catalunya Nord, de la Seu fins ha Manlleu, hem estat en molts actes de gran repercussió mediàtica, com la festa dels súpers i la flashmob XXL d´Arenys de Mar, tots ells de gran record per tots nosaltres.
És el nostre cinquè aniversari, el camí recorregut ha estat per l´esforç i el treball de tots plegats, estem on estem i sóm qui sóm gràcies a la vostre manera de fer, i es per aquest fet que tot i la feina feta, encara ens queda molt per recorre i treballar colze amb colze per la Festa Major i sobretot per la principal fita i repte d´aquest any on  l´Hereu del Maresme canviarà de població i on tot el Maresme espera aquesta trobada amb il·lusió ja que ens coneixen i saben del nostre potencial i manera de fer alhora de convidar i fer festes a les colles geganteres.
Agraïr la participació de tothom i sobretot dels joves que estan liderant en moltes ocasions molts dels aspectes importants de la cercavila, d’igual manera agraïr la predisposició de que molts vareu tenir en ajudar a l’èxit de la trobada en terres franceses, parlo de feina de traductors i portantveus de la colla amb l’organització que durant tot el cap de setmana vareu treballar pel bon funcionament de les diferents activitats de la colla, així com aquells, que en tot moment aconsellàveu que fer en cada moment i vareu ajudar en l’organització dels diferents actes realitzats, com els que vareu realitzar l’obsequi, o com els que vareu fer entrar tots els gegants i gegantons dins de la bodega de l’autocar feina que per molts de nosaltres hagués resultat una quimera.
Aquest any, serà recordat per la feina que tots plegats hem fet, i segurament serà l´any que més propers hem estat els uns dels altres, i hem compartit més neguits  i angoixes… Estic segur que un cop tot acabat ens somriurem els uns als altres com senyal de satisfacció de la feina ben feta, ha estat, o més ben dit cinc anys de molta feina, de feina ben feta d´ establir uns bons pilars, perquè aquesta entitat continuí amb il·lusió molts anys més.
Així que ens queda molt poc per acabar una temporada rodona, de veure recompensats els nostres sacrificis de veure la colla acaronada i recolzada per tot el Maresme i de iniciar un punt d´ inflexió alhora que començar un nou camí,  més planer i satisfactori per tots nosaltres. Serà el moment de fer la colla amb majúscules, de cuidar-nos a nosaltres, sense nervis , presses ni obligacions, serà el moment de mirar als nostres gegants i veure un gran camí recorregut i agafar forces per seguir treballant per aquesta passió que tenim tots plegats pel món geganter i pel nostre poble.
Gegants de Palafolls de tradició a passió.
Xavier Latorre
Ball de Gegants a “Bassin des Ladres”
Ahh !!! per cert també sortim al diaris de le France !!
Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ax-Les-Thermes (Valls d’Ax)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *