Nova creació


La Masurca

La Masurca és obra de Miquel Àngel Ortiz i va ser estrenada el 24 de juny de l’any 1993 en motiu de “Reus ciutat gegantera”. Una dansa que es balla en parelles on els gegants estan predisposats de forma paral·lela: els homes en un costat i les dones a un altre. Durant el ball, els gegants interactuen i intercanvien les seves posicions, recuperant sempre el mateix lloc que tenien a l’inici.

La coreografia, creada per Jordi Torrents, és dinàmica així com també ho és la música. Es produeix un canvi de ritme a meitat de cançó, motiu pel qual el ball agafa un tempo més alegre.

L’any 2014, la Colla va decidir recuperar-lo després de molts anys sense ballar-se, amb la voluntat d’evitar que es converteixi en una dansa de presència intermitent. És per això que cada any, durant l’acte de lluïment dels elements festius el matí de Sant Pere, es balla la masurca, juntament amb la Sonata i el valset. 

Per veure el ball clica al vídeo:

Masurca


El ball de la Mulassa de Reus

La Mulassa, que sempre acompanya els gegants, també té el seu ball de lluïment propi i que podem veure el matí del dia 29 de juny (Sant Pere) a la plaça del Mercadal, durant la jornada on tots els elements festius mostren les seves danses. La coreografia del ball també és obra de Jordi Torrents. Ara bé, cal precisar que l’estructura de moviments de la dansa actual no és exactament igual a l’original.

Per veure’l, clica sobre la imatge:

Mulassa_de_reus

Els comentaris estan tancats.