Comunicat

Avui és un dia trist pels geganters i pel poble de Sant Climent de Llobregat. Aquesta matinada, després de la festa que va tenir lloc al Casal de Cultura, una colla de brètols s’han dedicat a jugar amb els gegants i capgrossos de Sant Climent, amb el resultat d’haver malmès les figures del gegant Climent, trencant-li un braç, entre d’altres desperfectes, i el capgròs Lluna.

Els gegants i capgrossos estaven exposats, com en diferents ocasions ho han estat, al vestíbul del Casal de Cultura, darrere la gran vitrina que permet a tots els climentons i climentones, grans i petits, veure els seus gegants durant uns dies abans i després de les principals festes on actuen. Si bé és cert que no hi havia cap element de seguretat que protegís els gegants del públic que passa pel casal, tampoc havia semblat necessari en les diferents ocasions en què els gegants han estat en aquest lloc exposats. Crèiem, i creiem, que tothom és capaç d’estimar, o si més no, respectar, allò que és de tots, com en aquest cas són els gegants de Sant Climent, un element del nostre patrimoni festiu que ens identifica com a poble. Però malauradament, l’experiència d’aquesta passada nit ens ha demostrat que no és així.

Lamentem profundament la bretolada d’aquesta passada nit, i no tan per la repercussió material i econòmica que té (aquesta Festa Major els gegants i capgrossos havien estat restaurats, i aquesta restauració, de més de 1000€, havia estat assumida íntegrament per la colla gegantera, amb els recursos propis que obtenim a través de les quotes de socis, la venta de loteria i les activitats com el sopar popular que ens permeten aconseguir els fons), sinó també pel dany simbòlic que representa aquesta manca de respecte i educació que aquests individus han mostrat envers els gegants i tot el poble de Sant Climent. Aquestes actituds sols fan que desanimar a tots aquells qui dediquem hores i hores del nostre temps, i grans esforços per fer del nostre poble, un lloc d’acollida, en el nostre cas, a través de la festa, com a element de cohesió social i identitat del poble. Se’ns treuen les ganes d’organitzar festes on gent com aquesta puguin gaudir de l’esforç desinteressat de tantes persones, i agrair-ho tirant per terra les il·lusions de tots els qui hi treballem per tirar-ho endavant.

Volem agrair les mostres de suport i predisposició de Fomarians Diables de Sant Climent, entitat que organitzava la festa on va succeir aquesta bretolada. Sentim molt haver de prendre la decisió de no deixar en exposició més els gegants i capgrossos de Sant Climent fins que no se’n pugui garantir la seguretat de les figures, i ho lamentem profundament, perquè creiem que els principals afectats són tots els nens i nenes que demanaven als seus pares escapar-se un momentet després d’escola per passar per davant del Casal i poder veure els gegants. Esperem que ben aviat, tot es solucioni i torni a la normalitat.

 

Atentament,

Colla de Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *