Ajuda’ns a vestir la Llúcia!

llúcia facebook

La Llúcia, la gegantona de Sant Climent, enguany celebra els seus 15 anys de vida. Per celebrar-ho li volem fer un nou vestit que la converteixi en una pagesa representativa de la tradició cireraire de Sant Climent, i alhora, en la protagonista del conte “La Llegenda del Cirerer del Llobrergat”. Per aquest motiu, els Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat estem desenvolupant una campanya de micromecenatge, per aconseguir fons per poder tirar endavant aquest projecte.

I per què necessita un nou vestit?

– L’objectiu principal d’aquest canvi de vestuari és convertir la Llúcia en la protagonista del conte “La Llegenda del Cirerer del Llobregat”, una història que explica l’origen llegendari de les nostres cireres, i de la qual els protagonistes són els nostres gegants: la Llúcia, en Climent i la Roser; els Fomarians i un nou personatge que coneixereu ben aviat: la Porca. Aquesta llegenda es situa a cavall del segle XVIII i el segle XIX, i en Climent, la Roser i la Llúcia, conformen una família pagesa climentona. Amb el nou vestuari de pagesa del segle XVIII, la Llúcia serà realment la filla d’en Climent i la Roser!

La Llúcia aquest any celebra 15 anys. Fa dos anys va ser repintada en una primera fase de la restauració. En aquesta segona fase volem canviar-li el vestuari, que 15 anys amb la mateixa roba… potser ja toca anar-la canviant!

Com serà aquest nou vestit?

El sastre de la Llúcia és en Marc Udina, que ja ha estat l’encarregat de vestir el gegantó Molinenc de Molins de Rei i els Gegants de Sant Andreu de Palomar. El disseny de la nova vestimenta és fidel a la indumentària de l’època. Aquest és el disseny que ha realitat en Marc:

figurí nou vestuari Llúcia
El procés de creació d’una vestimenta per gegants, a banda de les dimensions, ha de tenir en compte la practicitat a l’hora de poder vestir i desvestir la figura. El disseny i confecció d’aquest vestuari és, doncs, una feina totalment artesanal, feta a mida, i única.

 

A què destinarem les vostres aportacions?

Les aportacions que es realitzin aniran íntegrament a sufragar els costos de material, disseny, patronatge i confecció del vestuari de la Llúcia.

Si superem el nostre objectiu, els diners que recollim serviran perquè des de l’associació Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat, puguem seguir treballant per la cultura popular i les festes de Sant Climent de Llobregat.

I això que dèieu d’un conte…?

El projecte de renovar el vestuari de la Llúcia va estretament relacionat amb el conte “La Llegenda del Cirerer del Llobregat”, una història que explica perquè tenim cirerers a Sant Climent. Els protagonistes d’aquesta història són els nostres gegants, en Climent i la Roser, i sobretot la Llúcia. Els Fomarians, i un nou personatge, la Porca, també són uns personatges importants de la història.

El conte serà presentat durant la 40a Exposició de Cireres. Ha estat escrit per una comissió redactora formada per: Montse Feu, Jaume Vendrell, Roser Asensio, Clàudia Abellán i Àlex García-Miguel. Les il·lustracions són de Glòria Fulquet, Albert Pérez i Laia Riol.

I quan veurem acabat el nou vestit de la Llúcia?

El divendres 17 de juny per la tarda celebrem la Gegantada 2016!, un acte que inclou activitats infantils, una cercavila d’aigua amb el gegantó Situ, un sopar popular i la cercavila nocturna dels gegants acompanyats d’una txaranga. Aquest any, però, la Llúcia serà la protagonista, ja que justament farà 15 anys que va ser estrenada. Serà l’ocasió perfecta per estrenar el seu nou vestit!

Si col·laboro, com funciona això de les recompenses?

Si vols col·laborar amb el projecte i fer el teu donatiu, com a agraïment, els geganters de Sant Climent de Llobregat us oferim unes recompenses que teniu detallades per cada tipus d’aportació.

Les recompenses les podreu recollir durant la Gegantada 2016!, divendres 17 de juny durant tota la tarda. I si no podeu venir aquest dia, no patiu, que trobarem la manera de fer-vos-la arribar!

Quines són les recompenses?

El got!

got

El domàs “ESTEM DE FESTA!”

banderola

El puzzle de 30 peces (serà com aquest, però amb la fotografia de la Llúcia amb la nova indumentària)

puzzle

La nova samarreta dels gegants de Sant Climent, dissenyada per Xavier Iborra

samarreta

El conte “La Llegenda del Cirerer del Llobregat”

elcirerer_petit2I com puc col·laborar?

Fent les teves aportacions fins el 6 de juny:

– Per internet (VERKAMI): vkm.is/vestitperlallucia

O fins el 12 de juny:

– Presencialment: Foto-Video Torras (Carrer Major 14, 08849 Sant Climent de Llobregat)

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *