Història colla

 

La secció dels Geganters de la SCCR La Verbena, es crea l’any 1990 , quan l’Ajuntament no va poder atendre una sol·licitud del Grup Organitzador de la Festa Major que demanava la participació dels Gegants del poble a la Festa, perquè en aquell moment no hi havia Colla de Geganters. La Verbena proposà a les autoritats municipals que l’Entitat se’n fes càrrec i es signà un protocol de cessió dels Gegants que és prorrogable cada tres anys.

Els Gegants del poble , en “Joanet del Cardener” i la “Roser la Filadora” van ser creats l’any 1982 amb l’iniciativa de l’Ajuntament, amb una Colla de Geganters i Grallers que va ser activa durant uns quants anys. L’any 1983 es va crear un gegantó de motxilla, “L’home del Palillo”, volent retre memòria, encara que no en el seu físic, a un personatge de la història local que ha donat nom ha una part prou significativa del poble, el barri del palillo. L’any 1984 es promou la construcció de dos nans, en Filomeno i la Filomena.

L’any 1991 es crea el Grup de Grallers representat generalment per gent jove engrescada per aquest nou tipus d’activitat. Aquest grup es presentà al públic per la Festa Major del 1992 com a suport dels Gegants, coincidint amb el Xè aniversari d’aquests. A l’actualitat pertany a una branca individual acompanyant tant els Gegants com els Bastoners.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *