Sant Quirze del Vallès

I per acabar la temporada: Espinalbet

Hem quedat davant del nostre local a les 7.30 del matí per marxar directament cap a Espinalbet aprofitant que el dissabte ja estaven carregats els gegants al remolc. Ja a les envistes de Berga enfilem cap als Rasos de Peguera fins arribar al centre cívic d’Espinalbet, on ens esperava un bon esmorzar per agafar forces. A les 11.30 començava el cercavila. Preparem en Quirze i la Julita, perquè fessin el goigs que es mereixen. Juntament amb les altres 10 colles hem començat el recorregut a la carretera dels Rasos de Peguera.

Prometia ser un camí llarg, però les ganes de passar-ho bé pot superar qualsevol repte. Comencen les primeres notes de les gralles barrejades amb les trabucades de la Colla de Trabucaires de Castellar del Riu, qui presidia la cercavila. Un cop fet un bon tros de camí ens aturem davant del restaurant “els roures” per prendre un refrigeri per aguantar, perquè això només era el principi. Un cop acabada la pausa, i després de la galejada que ens han ofert els trabucaires, hem seguit el camí passant entre el mig del bosc i de les cases. Ens acostem a l’església parroquial, el final de la cercavila.

La pujada final cap a dalt de l’església feia bastant pendent i, un cop més, els nostres geganters han donat un bon exemple de que cap obstacle pot contra els nostres gegants. A través de l’intèrfon, anaven avisant els gegants de les respectives colles per fer els balls corresponents. Al final de cada ball, els trabucaires disparaven els seus trabucs des de dalt d’un replà que dominava la petita plaça. Com sempre, l’Albert i en Xavi s’han encarregat del ball dels nostres gegants i amb un gran èxit, com sempre. Com de costum tots els gegants han ballat en el típic ball final, però aquest cop la Cobla Pirineu de Berga ha tocat el passi-ho bé, però amb gran ritme. Un cop recollit el record, una magnífica bóta pel vi, hem tornat a seguir el recorregut fins als remolcs per guardar els gegants i tornar a casa.

Ja teniu fotos de la sortida a Picasa.

 

Ara ja es pot dir que la nostra temporada gegantera ja s’ha acabat. Durant tot aquest temps hem conegut noves amistats i nous gegants. També ens hem retrobat amb velles amistats. Aquesta temporada no hagués estat possible sense la vostra voluntat i el vostre esforç. Ens hem guanyat unes “vacances”, però tornarem amb tota la il•lusió i fal•lera de sempre.

Gràcies a tots i a totes per aquests bons moments que hem compartit junts.

De tot cor, moltes gràcies!

Ens veurem la temporada vinent!

 

No hi ha comentaris

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment