Sant Quirze del Vallès

Calella XXVIII Ciutat Gegantera 2013

Un cop més s’ha celebrat la gran cita del món geganter i aquesta vegada la població maresmenca de Calella els dies 10, 11 i 12 de maig. La Colla no s’ha volgut perdre aquest gran esdeveniment. A les 3 de la tarda marxem cap a Calella on ens esperaven un total de 140 colles amb ganes de festa. Un cop instal•lats a l’hotel de seguida ens dirigirem a l’Avinguda Manuel Puigvert on es faria la mostra de balls i la cercavila nocturna pels carrers de la ciutat amb 4 cercaviles diferents. Acabada la nostra cercavila i guardats els gegants al magatzem ja era l’hora de sopar. Bon menjar, bona companyia i per acabar la nit, cantant havaneres fins ben entrada la nit.

L’endemà ens llevàrem ben d’hora per dirigir-nos a la plaça davant de l’església on estaven plantats tots els gegants que havien estat Ciutat Gegantera i Fira del Món Geganter. Sota un sol de justícia les colles arrencaren les cercaviles fins a la Riera Capaspre on es farien els actes de protocol. Davant de la presència de les 140 colles vingudes d’arreu de Catalunya i Costa Rica, havia arribat el moment més esperat per la colla de Calella, el traspàs dels gegants i gegantons de l’Agrupació. Començaren els petits de la colla calellenca amb en Pau i n’Alegria amb el ballet Peuets de Gegant. Tot seguit els geganters de Masquefa feren l’últim Ball Nou amb En Treball i Na Cultura. Havia arribat el moment més esperat per tots, Calella era proclamada Ciutat Gegantera de Catalunya! Evidentment l’emoció es vivia intensament tant pels masquefins com pels calellencs. Llàgrimes de goig però també de tristesa, ja que el traspàs és possiblement el moment més emotiu de la festa.

Acabat l’acte les autoritats locals, nacionals i el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya feren els seus respectius parlaments interrompent a la consellera d’educació amb xiulets i crits per part d’un grup d’indignats. Aquell era un acte molt important pels geganters, cosa que tenien cap motiu per barrejar-hi temes polítics. Tot i això, els geganters i voluntaris de seguida tingueren la situació controlada de manera que la festa acabà sense cap més interrupció.

Ara és el moment que Calella ens representin a tots els geganters i geganteres del nostre país. Durant un any sencer portaran En Treball i Na Cultura amb l’orgull i la dignitat que es mereixen i estem segurs que ho faran de primera.

En nom de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès donar la més sincera enhorabona a Masquefa i a Calella pel seu esforç, la seva dedicació i a la seva responsabilitat.

Com hem dit altres vegades: Ciutat Gegantera només és un cop, però serà per sempre!

 

No hi ha comentaris

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment