Figures

Les figures de la Colla Gegantera de Sarrià, són totalment representatives del barri, es va començar amb els gegants del Districte en Gervasi i na Laieta, inaugurats a Galvany l’any 1987, la colla es va fer càrrec d’aquestes figures  l’any 1993.

Després l’any 2001 va nàixer en Blauet, el primer fill d’en Gervasi i na Laieta. És un noi excursionista del Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià fundat l’any 1920 i amb el que la Colla hi té una estreta relació, les dues entitats col·laboren entre elles en les seves activitats.

Poc temps després va aparèixer el capgròs Vicenç, un veí del barri ens el va fer arribar per tal que el restauràssim i sortís amb la resta de figures. Es va trobar un retall de premsa, on sortia una figura igual que aquest capgrós, l’article era de 1936.

L’any 2004 va arribar el Trenot de part dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Representa un cap d’estació de l’estació de Sarrià que va ser inaugurada l’any 1863 i va ser estació de terme fins l’any 1914 en que els ferrocarrils van arribar fins a les Planes.

Pel 2010 es van recuperar uns gegants del barri, es van fer rèpliques dels gegants de dues cares, altrament anomenats “trenca-colls”. Després de que el barri diposités en unes urnes els noms proposats per a aquests gegants, es van batejar amb els noms: Roser/Elisenda i Benet/Mateu. Representen les dues cares de la societat, per una banda els pagesos rics i per l’altre els humils.

L’any 2013 el Club de Futbol del Centre Parroquial de Sarrià, va celebrar el seu 50è aniversari i van decidir fer un gegantó del seu fundador, així va arribar el Pitu.

La família anava creixent, però els menuts de la colla no tenien cap figura que poguessin portar, així que la Laieta als seus 30 anys, l’any 2018 és va tornar a quedar en cinta i va nàixer la Joana, una nena de l’esplai MOVI de Sarrià.

Per últim ha arribat en Medinet, un capgrós també pels més petits, de part de la Colla Nova De Sant Medir de Sarrià, batejat a la seva Diada el 4 de març del 2019.