La Seu d’Ègara, el primer pas per a esdevenir Patrimoni de la Humanitat

El passat dia 10 d’abril a la tarda va tenir lloc un acte molt especial al conjunt de les Esglésies de Sant Pere. Es tractava de donar el tret de sortida a la candidatura perquè aquest conjunt d’esglésies romàniques esdevinguin en els pròxims anys Patrimoni de la Humanitat.

El camí per a acabar obtenint aquest reconeixement  per part de la UNESCO és dur i ple de tràmits, però no falta il·lusió. Així va quedar patent durant l’acte on vam poder veure la intervenció de les Billes de de Marc Pulido, pilars dels Minyons i els Castellers de Terrassa, sardanes creades especialment per a l’ocasió i ballades per Amunt i Crits, parlaments d’autoritats i un audiovisual, entre d’altres.

No cal oblidar la intervenció dels gegants. Per una part van ser presents els gegants de l’Antic Poble de Sant Pere, com a amfitrions del barri i també els gegants Vells de Terrassa, com els elements més antics i representatius de la cultura popular de la nostra ciutat. Així doncs, en Robesa i la Pepona van ser els encarregats de flanquejar les portes de les esglésies en tot moment i al final de l’acte, van dur un missatge recollit en un pergamí cap a la resta de la humanitat i amb diversos idiomes:

Terrassa vol que la Seu d’Ègara sigui reconeguda Patrimoni de la Humanitat!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.