S’apropa la festa de la Santa Creu!

Els carrers de Ca n’Aurell ja comencen a fer olor a ginesta… això vol dir que un any més arriba la festa de la Santa Creu i l’Arbre de Maig.

Com cada any, el dia de la mare (primer diumenge de maig), es viu de manera especial a aquest cèntric barri de Terrassa. Ja fa molt, concretament l’any 1952, que es va començar a celebrar aquesta festa a la parròquia de la Sagrada Família, al bell mig de Ca n’Aurell. En un principi la festa servia per a beneir les collites dels pagesos que vivien al barri o als barris veïns, i es repartien i beneïen panets a la creu que hi ha a la mateixa plaça. A partir de l’any 1955 es va començar a interpretar per part de l’esbart el Ball de la Coca dins d’aquesta festa. L’any 1973 es va deixar de celebrar aquesta celebració.

L’Esbart Terrassa organitza la festa de la Santa Creu i l’Arbre de Maig des de la seva recuperació l’any 1985. El model de la festa ha evolucionant, però sempre ha mantingut els seus trets més característics com la benedicció de la creu i dels panets o el Ball de la Coca. A més, en plena recuperació de tradicions catalanes als anys vuitanta, aquesta festa va incloure cercaviles i balls de gegants, que fins i tot van esdevenir petites trobades geganteres. Gegants ben coneguts van participar algun cop en aquesta celebració com els de Rubí, Badalona, vells i nous de la Casa de Caritat de Barcelona, el Trapella de l’escola Pia de Terrassa, el Pintoret i els propis gegants de Terrassa, entre d’altres.

Actualment es realitza una cercavila amb grups de cultura popular de la ciutat pels carrers del barri i una mostra de balls al carrer Faraday al costat de la parròquia. Els gegants nous ofereixen el ball de la Catxutxa dins la Sagrada Familia un cop finalitza la missa.

Enguany aquesta festa està de celebració, ja que es celebren trenta anys de la seva recuperació. Es per això que els geganters volem oferir una petita sorpresa, el nostre particular homenatge, a la festa i als seus organitzadors com a agraïment al seu bon tracte i predisposició cap als gegants des de fa tres dècades fins ara.

Es per això que us esperem el proper diumenge dia 3 de maig a les 10 del matí a la plaça del Progrés per gaudir d’una gran festa plena de música, balls i colors.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.