Gegants de Sant Llorenç Savall

El poble de Sant Llorenç Savall, situat a la vall del massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, fou un lloc de pas molt freqüent pels viatgers que prenien el camí ral entre Barcelona i Manresa.

Aquest camí que transcorria a través del Coll del Daví era una zona de muntanya abrupta i difícil, plena de boscos, cingles, coves i balmes que oferien un indret perfecte per assaltar els viatgers que passaven pel camí ral i amagar-se fàcilment. Les qualitats d’aquest indret el convertiren en un dels preferits, i més temuts, pels assalts de quadrilles i escamots de bandolers que tingueren lloc entre els segles XVI i XVII a Catalunya.

L’activitat d’aquests bandolers pels camins circumdants de Sant Llorenç Savall ha deixat moltes històries i llegendes diferents amb personatges provinents de diferents contrades, però tots han deixat la seva petja al nostre poble i contribuït en crear un ideari popular únic que abriga les històries de bandolers com un conjunt d’històries profundament arrelades en la cultura Llorençana.

És així com la nostra colla de gegants ha pres les figures més rellevants d’aquest ideari de bandolers per representar la vila de Sant Llorenç Savall. Uns personatges, alguns reals i altres de llegendaris, que són transcendentals per l’imaginari popular i les històries conegudes del nostre poble sobre els fets de bandolers.

El gegants de San Llorenç Savall estaran a la nostra diada el dia 26 de Maig.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.