INFORMACIÓ DE LA COLLA

cropped-SuperPhoto_160614123649.jpgAquí us deixem una mica d’informació dels qui integrem la nostra colla i el que fem, per poder-nos conèixer una mica millor:

 

 


HISTÒRIA:
L’historia de la nostra colla, és molt recent i de curta durada doncs s’ha desenvolupat durant aquest mateix any 2016. A l’inrevés que la majoria de colles geganteres, la nostra es va gestar inicialment com una colla grallera i consolidada com a tal vàrem tenir l’inquietud i les ganes de poder tenir gegants propis al nostre poble. Durant tot aquest procés, hem participat a moltes trobades geganteres ajudant a altres colles que no tenien música, però la majoria de trobades d’aquest 2016 les hem fet conjuntament amb la Colla Estimem els Gegants de les Borges Blanques amb la que compartim una gran estima, relació i bona amistat.
Arrel d’aquestes participacions és quan ens constituïm com a associació i colla, i les inquietuds pròpies ens duen a la determinació de voler tenir també gegants propis i ser ja colla gegantera també a més de colla grallera.

A Verdú, ja hi havia una parella de gegants de feia molt anys, però el seu estat requeria una despesa important per deixar-los en condicions i a més aquesta parella eren un Quixot i una Dulcinea, comprats de catàleg els anys 70, que tampoc tenien cap relació ni vincle amb la nostra vila.
És per aquest motiu que emprenem l’aventura que ens ha dut a ser avui aquí i que culmina el dia 1 d’Octubre de 2016, data en la qual vàrem celebrar la 1a Trobada Gegantera a Verdú, acompanyats per un total de 12 colles geganteres, marc en el qual vàrem dur a terme el bateig i estrena de la nostra geganta Magdalena, una bella cantirera, i el nostre gegantó Culcas, un iber bastant trapella de l’antic poblat dels Estinclells de Verdú.

 

img-20160711-wa0017

ACTUACIONS REALITZADES:
Aquest 2016 hem participat en prop d’una vintena de trobades geganteres, agafant per sorpresa a més d’un per la nostra irrupció en el món geganter d’aquesta manera tan forta. Hem estat a diferents indrets de Catalunya, dels qual podríem destacar la Trobada Gegantera del Barri del Poble Sec, la gran Trobada amb més de 70 colles a les Borges Blanques i la Trobada de la Fira del Món Geganter de Llinars del Vallès, aquestes tres realitzades conjuntament amb el Marc Antoni i la Cleòpatra de la Colla Estimem els Gegants i que a més, a Llinars, també varen ser presentats com a noves figures doncs foren estrenats ambdós l’any 2015.

 

 

TROBADA GEGANTERA DE VERDÚ
La 1a Trobada Gegantera de Verdú aquest 2016 l’hem realitzat dins el marc de la Festa de la Verema i del Vi, que normalment acostuma a ser els primers caps de setmana d’Octubre. Així doncs esperem anar-la repetint de forma anual dins també d’aquest mateix marc.