Els gegants de Sant Pere de Vilamajor entrenen nou vestuari

Aquest dissabte 27 de juny de 2009, la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor ha celebrat el vintè aniversari del bateig dels seus gegants: el rei Afons I el Cast i la seva dida Loreto. I ho ha fet estrenant nous vestits confeccionats per als dos gegants, els tercers que llueixen des del seu bateig. Els primers vestits van ser confeccionats el 1989 per diverses dones del poble. Els segons, del 1999, els va fer la modista Teresa Bassa i els tercers, acabats d’estrenar, han estat confeccionats pel taller de gegants de l’escultor David Ventura de Navata (Girona), el mateix taller que va fer en Quico i els capgrossos Pere i Joan, el 1991.

Els vestits dels gegants han seguit sempre el mateix model (1989-1999-2009) amb petites variacions.

El gegant: La túnica abandona el grana del 1999, recuperant el color vermell del vestit original del 1989. El canvi més visible és la substitució dels farbalans del coll (1989 i 1999) per la introducció d’un mantell d’ermini sobre la capa negra. Els accessoris (corona, clau, espasa…) no han canviat.

La geganta: Manté el mateix model però amb un color verd més apujat i blavós.

(més fotografies aquí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *