Solemnitat del Corpus Christi a Monistrol

Ja s’acosta la diada del Corpus Christi a la nostra Vila i malgrat enguany no es faci processó els gegants assistiran a la festivitat tot complint la tradició.

El proper diumenge deu de juny de bon matí s’encatifaran amb flors i encenalls els carrers Julià Fuchs i Manresa, així com també es guarnirà la plaça de l’Església. Els gegants romandran a la plaça de l’Església des de les vuit del matí fins acabada la Missa Solemne, moment en què el rector de la Parròquia sortirà amb el Santíssim Sagrament a la plaça per beneir el terme municipal de Monistrol. En aquest moment, els gegants faran l’acatament al Santíssim i acabats els oficis religiosos iniciaran una passada o “processó cívica” pels carrers guarnits, el recorregut serà: carrer Sant Pere, Manresa i Julià Fuchs, acabant el recorregut a l’Era de Viserta.

És molt important conservar les nostres tradicions, i és per això que tot i no haver processó enguany sortiran els gegants, per tal de conservar la festa i tot allò que l’envolta i l’embelleix, en espera de recuperar la Solemne Processó com més aviat millor.

Us hi convidem atots, a gaudir dels carrers enramats per l’ocasió i per a commemorar la tradició secular del Corpus Christi monistrolenc!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *